nieuwsoverzicht 16/09/2019

Corporaties 's-Hertogenbosch en omgeving steunen actie #ikwileenhuis

Woningcorporaties betalen dit jaar 1,7 miljard euro verhuurdersheffing aan het Rijk. Ook de corporaties in ’s-Hertogenbosch en omgeving.

Dit is een enorm bedrag. Geld dat corporaties liever gebruiken om nieuwe woningen te bouwen, woningen te onderhouden, te verduurzamen én de huren betaalbaar te houden. Daarom zijn de Woonbond en vele corporaties een actie gestart: #ikwileenhuis. BrabantWonen, Woonstichting JOOST en Zayaz steunen deze actie. Zij kunnen het geld van de verhuurdersheffing beter besteden door te investeren in de lokale woningmarkt.

Steun deze actie en deel uw persoonlijke verhaal over de woningnood met hashtag #ikwileenhuis. Verhalen van anderen zijn nu al te lezen op www.wooncrisis.nl.