Veilig Prettig Thuis

Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Maar naarmate je ouder wordt gaat niet altijd alles even gemakkelijk meer. We hebben twee projecten om u te helpen: ‘Veilig Prettig Thuis’ en T-Huiz.

veilig prettig thuis

Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Maar naarmate je ouder wordt gaat niet altijd alles even gemakkelijk meer. We hebben twee projecten om u te helpen: ‘Veilig Prettig Thuis’ en T-Huiz.

T-Huiz

In T-Huiz ziet en ervaart u zelf hoe u zo zelfstandig mogelijk kunt wonen met behulp van technologie. Soms met technische hoogstandjes, maar minstens zo vaak met eenvoudige slimmigheden en aanpassingen. Twee huizen in ‘s-Hertogenbosch en Oss zijn ingericht met hulpmiddelen en innovatieve zorgtechnologie.

We willen met dit initiatief laten zien wat er allemaal mogelijk is met zorgtechnologie. Dit doen we door bewoners, mantelzorgers en professionals uit te nodigen deze hulpmiddelen zelf te komen bekijken en ervaren. Zo maken we zorgtechnologie toegankelijk en tastbaar, met als doel: eraan bijdragen dat bewoners op een veilige en comfortabele wijze in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

T-Huiz is een initiatief van BrabantWonen en BrabantZorg, in samenwerking met het Koning Willem I College.

Meer weten over T-Huiz? Kijk dan op de website, via de link onderaan deze pagina.

Veilig Prettig Thuis

Een tweede initiatief is 'Veilig Prettig Thuis'. Dat doen we samen met BrabantZorg. We geven informatie over dagelijkse ongemakken of gevaren. Zoals het voorkomen van brand, inbraakpreventie, voedselveiligheid. Of hoe u voorkomt dat u valt en wat u moet doen als het toch gebeurt.

We werken samen met andere organisaties bij deze informatiebijeenkomsten. Gaat het bijvoorbeeld over brandpreventie, dan is er een gastspreker van de brandweer. En zo is er bij elk onderwerp een deskundige die alles uitlegt over het onderwerp. Met veel praktische tips en alle mogelijkheid om vragen te stellen.

We richten ons op organisaties zoals bewonerscommissies, cliëntenraden of wijkraden. Maar het kan ook de KBO of een zorgcoöperatie zijn. Zo’n partij nodigt dan haar achterban uit en hoeft alleen een locatie en koffie te regelen. Wij zorgen voor deskundige gastsprekers, verzorgen de communicatie en nodigen bewoners uit. Vanuit Veilig Prettig Thuis geven we ook voorlichting in zorglocaties van BrabantZorg. Ook mensen uit de wijk zijn daar welkom.

Wilt u meer weten over Veilig Prettig Thuis? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

  • Delen