Wethouder Pieter Paul Slikker gaf donderdag 11 april samen met AM en Heijmans het officiële startsein voor de bouw van het Gasthuiskwartier
nieuwsoverzicht 15/04/2024

BrabantWonen neemt 36 huurappartementen over in het Gasthuiskwartier

Het Gasthuiskwartier in ’s-Hertogenbosch is bijna klaar. Er is nog één fase te gaan. Hier komen nog negen appartementengebouwen met in totaal 42 koopappartementen, 36 huurwoningen en 1.775 m2 aan commerciële ruimte bouwen. BrabantWonen heeft onlangs alle huurwoningen van de Ontwikkelcombinatie Gasthuiskwartier overgenomen. Zo zorgen we voor extra betaalbare huurwoningen voor een grote groep mensen die een woning zoeken. Donderdag 11 april was de officiële start bouw.

Wethouder Pieter Paul Slikker gaf donderdag 11 april het officiële startsein voor de bouw van de laatste fase, Blok F. Naar verwachting worden de woningen in de 2e helft van 2026 opgeleverd. Ongeveer een half jaar voor de oplevering gaan de woningen in de verhuur. Naast de appartementen en de commerciële ruimte komt er een ondergrondse garage voor de bewoners en een fietsenstalling voor de gemeente ’s-Hertogenbosch voor ongeveer 1000 fietsen.

Gasthuiskwartier

Het Gasthuiskwartier is vanaf 2017 getransformeerd van het voormalige ziekenhuisterrein van het Groot Ziekengasthuis naar een nieuwe buurt. Er is een nieuw levendig stuk Bossche binnenstad gecreëerd. Meer informatie is te vinden op www.gasthuiskwartier.nl.

Gasthuiskwartier is een ontwikkeling van Ontwikkelcombinatie Gasthuiskwartier. Dit is een samenwerking tussen de gebiedsontwikkelaars AM en Heijmans.

Meer informatie

  • Delen