Hoe zegt u uw huur op?

Wilt u uw huur opzeggen? Hoe eerder u de huur opzegt, hoe beter. De kans is dan groter dat we een nieuwe huurder hebben gevonden voordat u de sleutel inlevert.

natuurlijk samen

Wilt u uw huur opzeggen? Hoe eerder u de huur opzegt, hoe beter. De kans is dan groter dat we een nieuwe huurder hebben gevonden voordat u de sleutel inlevert.

Dus als u weet dat u gaat verhuizen, zeg dan meteen de huur op. Als de nieuwe huurder snel bekend is, dan kunt u samen afspraken maken. Bijvoorbeeld over overnemen van meubels, gordijnen, vloerbedekking of andere zaken. Dat scheelt, voor u én de nieuwe huurder!

Minimaal één maand
Let in elk geval op de wettelijke opzegtermijn van minimaal één maand. Zorg ervoor dat de opzegging minstens één kalendermaand voor de gewenste verhuisdatum bij ons bekend is. Wilt u bijvoorbeeld dat vanaf 15 oktober de huur stopt, zorg dan dat u vóór 15 september opzegt. 

Opzeggen kan op drie manieren: 

Let op: huurt u samen met een medehuurder, en wilt u allebei opzeggen? Dan moeten beide namen in de opzegging staan. 

Als u heeft opgezegd, nemen we contact met u op en krijgt u van ons een bevestiging met daarin een uitleg van wat u verder moet doen en waar u op kunt rekenen. We spreken dan ook af wanneer we uw woning komen inspecteren.

Vraag en antwoord

Hoe laat ik mijn woning achter?

Als u gaat verhuizen, laat u uw woning leeg en schoon achter voor de volgende bewoner.

U haalt uw meubels weg, en bijvoorbeeld ook de vloerbedekking en gordijnen. Behalve als u heeft afgesproken met de nieuwe huurders én met ons, dat u die spullen achterlaat.
De badkamer, de toiletten en de keuken zijn schoon. Ook de muren zien er netjes uit. Als er behang op zit, dan is dat schoon en het zit goed vast. De tuin is onderhouden op het moment dat u uw sleutel inlevert.

Ik heb een verhuurdersverklaring van BrabantWonen nodig. Hoe gaat dat?

Als u gaat verhuizen naar een andere huurwoning kan de nieuwe verhuurder u vragen om een verhuurdersverklaring. De verhuurdersverklaring is een bewijs dat u een goede huurder bent. Bijvoorbeeld omdat u op tijd de huur betaalt en niet voor overlast zorgt. Uw vorige verhuurder schrijft de verklaring voor uw nieuwe verhuurder.

Wilt u een verhuurdersverklaring van ons? Neem dan contact met ons op. Wij sturen een ingevulde verhuurdersverklaring zo snel mogelijk naar u toe.

Meer informatie

  • Delen