Hoe laat u uw woning achter?

Als u gaat verhuizen, laat u uw woning leeg en schoon achter voor de volgende bewoner. 

Behalve uw meubels verwijdert u bijvoorbeeld ook de vloerbedekking en gordijnen. De badkamer, de toiletten en de keuken zijn schoon. Ook zijn de muren in huis kaal en glad, en is de tuin netjes onderhouden op het moment van de sleuteloverdracht.

Voorinspectie en eindinspectie

Als u heeft opgezegd, komen we bij u langs om de kijken hoe de woning eruit ziet. We kijken dan of er nog dingen zijn die moeten worden opgeknapt, en wie dat moet doen: wij of u. We noemen dat de voorinspectie. De dingen die u moet herstellen schrijven we op, en we maken meteen een afspraak voor de eindinspectie. 

Bij de eindinspectie komen we nog een keer kijken of u heeft gedaan wat we afgesproken hebben. Als dat allemaal in orde is, levert u de sleutels in en wensen we u veel succes op uw nieuwe adres.  

Mocht blijken dat niet al het afgesproken werk is gedaan, dan knappen wij de woning alsnog op. De kosten moet u dan betalen. Dat ziet u dan in de eindafrekening.

Eindafrekening

Binnen vier weken na de eindinspectie ontvangt u een eindafrekening. Als er een schadebedrag is of nog openstaande huur, dan staat dat in deze eindafrekening. De afrekening van eventuele stook- en servicekosten volgt meestal later.

Vraag en antwoord

Kan het ook zijn dat ik geld terugkrijg?

Ja, dat is mogelijk. Als u een aanpassing aan uw woning heeft gedaan, waardoor de woning meer waard is geworden, dan kunt u daar in bepaalde gevallen een (gedeeltelijke) vergoeding voor krijgen. De hoogte van zo’n vergoeding baseren we op het bedrag dat wij zelf betaald zouden hebben voor een vergelijkbare (standaard) verandering.

Hoe maak ik afspraken met de nieuwe huurder over overname?

Als u zaken ter overname wilt aanbieden - zoals tapijt, zonwering, gordijnrails of gordijnen, neem dan contact met ons op. Wij brengen u met de nieuwe huurder in contact.

Samen spreekt u dan af welke zaken de nieuwe huurder overneemt. Die zaken legt u vast op een speciale overnameverklaring, die u van ons ontvangt.

Als beide partijen de verklaring hebben ondertekend, levert u die in bij de opzichter, samen met de sleutels. U kunt de overnameverklaring ook al eerder inleveren bij de afdeling op ons kantoor.

Wanneer wordt mijn woning gecontroleerd?

Als u heeft opgezegd komen we bij u langs om te kijken hoe de woning eruit ziet. We kijken dan of er nog dingen zijn die moeten worden opgeknapt en of u daarvoor verantwoordelijke bent of dat wij dat moeten aanpakken. We noemen dat de voorinspectie. Als er dingen zijn die u moet herstellen dan schrijven we dat op.

We maken ook een afspraak voor de eindinspectie. Dan komen we nog een keer kijken of alle afgesproken dingen zijn gedaan. Als dat allemaal goed is dan levert u de sleutels in en wensen we u veel succes op uw nieuwe adres!

Als blijkt dat niet al het afgesproken werk is gedaan dan knappen wij de woning alsnog op. De kosten moet u dan betalen. Dat ziet u dan in de eindafrekening.

Misschien ook interessant?

  • Delen