Bijeenkomst nieuwe Bloemenkampkwartier
nieuwsoverzicht 15/03/2024

Grote belangstelling voor plannen Bloemenkampkwartier

Dinsdagavond stroomde het Mariapaviljoen vol met bewoners van het Bloemenkampkwartier en andere belangstellenden. Gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantWonen en Mooiland toonden tijdens deze inloopbijeenkomst de eerste schetsen van het nieuwe Bloemenkampkwartier.  

Tijdens deze avond hebben we samen met gemeente ’s-Hertogenbosch en Mooiland uitleg gegeven over de uitgangspunten van de gebiedsontwikkeling. Aan de hand van verschillende thema’s, zoals wonen, bereikbaarheid, parkeren, groen zijn we in gesprek gegaan. Hierbij zijn vragen gesteld als hoeveel woningen worden er ongeveer gebouwd, hoeveel sociale huurwoningen komen er en hoe hoog wordt de bebouwing? Hoe lang gaat dit duren? En hoe wordt omgegaan met het parkeren?

Het Stedenbouwkundig bureau West8 gaf elk half uur een presentatie waarin zij het schetsplan voor het hele gebied uitlegden. Op die manier kreeg men een beeld hoe het nieuwe Bloemenkampkwartier er mogelijk uit kan komen te zien.

Denk ook mee!

Kon u er niet bij zijn? U kunt nog tot 25 maart 2024 met ons meedenken via www.denbosch.nl/bloemenkampkwartier. Hier vindt u ook meer informatie over het project en kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de gemeente.

Vernieuwing Bloemenkampkwartier

Gemeente ’s-Hertogenbosch en woningcorporaties BrabantWonen en Mooiland werken samen aan het nieuwe Bloemenkampkwartier. Hier gaan we betaalbare woningen bouwen op een fijne plek met veel groen én met de sfeer van de Bossche binnenstad. We doen dit met veel aandacht voor de bestaande bewoners, toekomstige bewoners én de stad.

  • Delen