Een woning van BrabantWonen kopen

We verkopen een klein deel van onze huurwoningen. Huurders van een sociale huurwoning kunnen met voorrang reageren. 

Te koop

We verkopen een klein deel van onze huurwoningen. Huurders van een sociale huurwoning kunnen met voorrang reageren. 

Regelmatig staan in Oss en ’s-Hertogenbosch leegstaande huurwoningen van BrabantWonen te koop. Huurt u nu een sociale huurwoning? Dan kunt u met voorrang reageren op deze koopwoningen. Bent u geïnteresseerd in het kopen van een huurwoning? Neem dan contact op met vb&t Makelaars om meer te weten te komen. Zij kunnen u vertellen welke leegstaande woningen te koop staan.

Hoe werkt het?

 1. De makelaar biedt onze huurwoning aan voor verkoop op Funda en op hun eigen website. In de omschrijving staat de voorrang voor huurders duidelijk vermeld.
 2. De eerste twee weken dat de woning te koop staat worden alleen huurders van een sociale huurwoning in die gemeente uitgenodigd voor een bezichtiging. De huurders kunnen (eenmalig) een bod uitbrengen. Is het beste bod van een huurder een acceptabel bod? Dan verkopen we de woning aan deze huurder.
 3. Is er geen acceptabel bod? Dan worden ook niet-huurders uitgenodigd voor een bezichtiging. Zij kunnen dan (eenmalig) een bod uitbrengen.

Bewoners kregen een brief

Voordat de woning te koop komt bij de makelaar, bieden we de woning eerst aan de bewoner aan. De bewoners van de woningen die we willen verkopen, stuurden we een brief. Zij mogen als eerste hun woning kopen, als ze dat willen en als dat financieel haalbaar is. Kan of wil de huidige bewoner dat niet? Dan blijft de woning gewoon een huurwoning. Als de bewoner verhuist, dan is woning te koop. Twijfelt u of u zo’n brief heeft gekregen? Neem dan even contact met ons op.

Meer informatie over kopen met voorrang

Aan deze voorrangsregeling is wel een aantal voorwaarden verbonden:

 1. U woont in een sociale huurwoning in Oss of ’s-Hertogenbosch van een woningcorporatie, staat genoemd op het huurcontract, zegt de huurovereenkomst op en laat deze leeg achter.
 2. U hebt geen tijdelijk huurcontract.
 3. Bij de eerste bezichtigingsronde nodigen wij alleen huurders uit. De woning wordt gegund aan degene met het beste acceptabele bod.
 4. U bent zelf aanwezig tijdens de bezichtiging.
 5. BrabantWonen bepaalt voor welke koopwoningen de voorrangsregeling geldt.
 6. De voorrangsregeling geldt alleen als deze in de aanbiedingstekst vermeld wordt.
 7. U kunt niet meedoen aan de regeling als er overlastklachten of vermoedens van onderhuur voor uw huidige woning zijn.
 8. Bij de ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst tekent u een verklaring dat u afstand doet van uw huurcontact.
 9. U gaat zelf in de koopwoning wonen.
 10. U mag de koopwoning de eerste 6 maanden niet verkopen aan een derde partij.
 11. BrabantWonen behoudt het recht van gunning.
 12. Alle overige voorwaarden voor de koop van een woning zijn van toepassing