Huurverhoging
nieuwsoverzicht 16/04/2024

Wat gebeurt er dit jaar met de huurprijzen?

Dit jaar gaan de huurprijzen op 1 juli voor de meeste mensen met 5,3% omhoog. Voor sommige mensen blijft de huur dit jaar gelijk of gaat de huur zelfs omlaag. Hoe zit het precies?

natuurlijk samen

Huurverhoging

Voor 1 mei ontvangen huurders die een huurverhoging krijgen een e-mail of brief over de jaarlijkse huurverhoging. Hierin staat of uw huur per 1 juli omhoog gaat. En wat uw nieuwe huurbedrag wordt. De meeste huren worden dit jaar verhoogt met 5,3%. Huurders met een iets hoger inkomen krijgen een huurverhoging van € 50 per maand. Hier vindt u meer uitleg over de huurverhoging en hoe u bezwaar kunt maken.

Huurbevriezing voor lage energielabels

Vanwege de stijging van de energieprijzen hebben we besloten dat er geen huurverhoging komt voor woningen met een E, F of G-energielabel. We noemen dit huurbevriezing. Door de huurprijzen te bevriezen, hopen wij dat er minder bewoners in problemen komen met het betalen van de huur. Alle huurders die een huurbevriezing krijgen ontvangen vóór 1 mei een e-mail of brief van ons met informatie over de huurbevriezing. Hier vindt u meer informatie over de huurbevriezing.

Huurverlaging voor lage inkomens in 2024

Merkt u dat uw huur een steeds groter deel van uw inkomen inneemt? Als uw kale huur meer dan € 577,91 is en uw inkomen is recentelijk gedaald, dan heeft u mogelijk recht op een huurverlaging voor lage inkomens. U dient de huurverlaging zelf aan te vragen, dit kan alleen als u niet eerder de huurverlaging voor lage inkomens in 2023 heeft ontvangen. Hier vindt u meer informatie over de huurverlaging en of u hiervoor in aanmerking komt.

Goed om te weten

Huurt u een garage, parkeerplaats of zakelijk pand van BrabantWonen? Dan geldt voor u een huurverhoging zoals afgesproken in uw contract. Ook bij woningverbetering kan BrabantWonen een huurverhoging vragen.

  • Delen