Groen om uw huis

In een tuin met alleen maar tegels kan het water de grond niet in. Oplossing: een aantal tegels vervangen door groen of ander bodemmateriaal. 

geveltuintje
Geveltuintje

In een tuin met alleen maar tegels kan het water de grond niet in. Oplossing: een aantal tegels vervangen door groen of ander bodemmateriaal. 

Je ziet het steeds vaker: een strak geplaveide achtertuin of voortuin. Praktisch misschien, maar er komen steeds vaker forse hoosbuien voor en dan leidt al die bestrating tot wateroverlast. Door al dat steen kan het water de grond niet in en loopt direct naar het riool. Die kan die enorme toevoer niet aan en putten stromen over. Maak uw tuin dus groen!

Wilt u uw tuin 'watervriendelijk' maken? Kijk in de brochure Maak uw tuin watervriendelijk voor tips hoe u dat kunt doen.

Bijen en hommels

Bovendien zijn bloemen en planten ook beter voor insecten zoals bijen en hommels. Bijen maken niet alleen honing, ze bestuiven ook bloemen en planten. Bijen en hommels zijn dus belangrijk voor de natuur en ons voedsel. De laatste jaren sterven er meer bijen dan normaal. Met een fleurige, bijvriendelijke tuin helpt u de bijen om te overleven. 

Geveltuin aanleggen

Mist u een voortuin, maar heeft u voldoende ruimte om voor uw huis een geveltuin aan te leggen? BrabantWonen stimuleert de aanleg van deze minivoortuinen en denkt graag met u mee! Wilt u een geveltuin aanleggen voor uw woning? Neem dan eerst contact met ons op.

Maak uw buurt groener met De Groene Gevelkaravaan

De Groene Gevelkaravaan trekt van zijgevel naar zijgevel om samen met bewoners de buurt groener te maken. De kale zijgevels in de buurt worden veranderd in groene zijgeveltuinen. Het aanleggen van deze zijgeveltuinen doen we gezamenlijk, waarbij buurtbewoners actief betrokken zijn bij het proces. Buurtbewoners zorgen ook zelf voor het onderhoud van deze groene zijgevels. Op dit moment zijn we actief in de Eikendonk in 's-Hertogenbosch. We gaan van gevel naar gevel, zoals een karavaan. Zodat we zoveel mogelijk zijgevels in de buurt kunnen vergroenen. Wilt u ook een groenere buurt door de zijgevels aan te pakken? Meld u dan aan met dit formulier voor De Groene Gevelkaravaan. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

Vraag en antwoord

Tuingereedschap lenen in 's-Hertogenbosch

BrabantWonen en Zayaz hebben een gratis uitleenpunt voor tuingereedschap opgezet voor bewoners uit West, Zuid en Oost 's-Hertogenbosch.

Of u nu op zoek bent naar een elektrische heggenschaar, een bladblazer, een hogedrukreiniger, een kruiwagen, een schop, het Tuingereedschap Uitleen Servicepunt helpt u eraan. Daarmee maakt u uw tuin weer picobello in orde.

Meer weten of lenen?

Neem contact op met de Tuingereedschap Uitleen Servicelijn.

Hoe meld ik mij aan voor een groene zijgeveltuin?

Via dit formulier meldt u zich aan voor een groene zijgeveltuin bij u in de buurt.

Geef aan waar u graag een groene zijgeveltuin in uw buurt zou willen. Ter verduidelijking kunt u eventueel enkele foto's toevoegen.
Klik hier of sleep uw bestanden om ze te uploaden. U kunt nog bestanden van maximaal MB selecteren. Alleen bestanden van het type docx, xlsx, pdf, jpg en png zijn toegestaan.
Velden met een * zijn verplicht.
Heeft u vragen over de groene zijgeveltuin?

Als u vragen heeft over de groene zijgeveltuin kunt u contact opnemen met:

Vivian van Rootzelaar

Vivian van Rootzelaar
Wijkbeheerder
088 281 60 85


Meer informatie

  • Delen