nieuwsoverzicht 07/06/2019

Lotingexperiment 's-Hertogenbosch stopt

Per 1 juli kunnen alle woningzoekenden in ’s-Hertogenbosch weer reageren op lotingwoningen. Op die datum stopt het experiment met lotingwoningen voor actief woningzoekenden in gemeente ’s-Hertogenbosch, dat ruim een jaar liep.

Logo WoonService Regionaal

Belangrijk onderdeel van het experiment was dat woningzoekenden alléén konden reageren op een lotingwoning in ‘s-Hertogenbosch, als ze in een periode van 6 maanden minstens 26 keer op een woning hadden gereageerd en géén woning hadden geweigerd. Omdat het experiment nu stopt, komen die voorwaarden te vervallen. 

Meer woningen aanbieden via loting

Het aandeel lotingwoningen was voor het experiment verhoogd: ruim 30% van alle vrijkomende sociale huurwoningen werd via loting aangeboden. We zien dat dat nodig is. Dus dat blijft zo.

Niet meer zomaar een woning weigeren

Tijdens het experiment reageerden veel mensen op woningen die ze niet per se wilden huren. Ze reageerden alleen om mee te kunnen blijven doen aan de loting. Dat is logisch, en tegelijkertijd is het belangrijk dat u alléén op woningen reageert waar u ook echt zou willen wonen. Daarom onderzoeken we momenteel welke consequenties we kunnen verbinden aan het weigeren van een woning. 

Over het experiment

Het experiment is begin 2018 gestart door de Bossche woningcorporaties, samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch en het Stedelijk Huurdersplatform. Doel was om te onderzoeken of we mensen die heel actief op zoek zijn naar een woning in 's-Hertogenbosch, sneller kunnen helpen. En om beter inzicht te krijgen in de behoeften van mensen die een woning zoeken.

Bent u op zoek naar een huurwoning in ‘s-Hertogenbosch? Ga naar WoonService Regionaal.

Meer informatie