nieuwsoverzicht 27/03/2019

Geveltuintjesactie 2019

In het  voorjaar van 2019 geven gemeente 's-Hertogenbosch, BrabantWonen, Zayaz, Mooiland en Kleine Meierij gezamenlijk 100 geveltuintjes weg. De actie loopt van 21 maart tot 1 mei. De geveltuintjes worden vanaf 1 mei 2019 aangelegd.

BrabantWonen en gemeente 's-Hertogenbosch geven 100 geveltuintjes weg!

Wat is een geveltuintje?

Een geveltuin is een strook groen die tegen de voorgevel van uw woning ligt. Deze strook ligt in de openbare ruimte of op grond van de woningcorporatie. Een geveltuintje is 1,5 stoeptegel (45 cm) breed en maximaal de breedte van de gevel. Een geveltuintje wordt door bewoner(s) ingericht en onderhouden.

De voordelen van een geveltuintje

  • Het fleurt je woning én de straat op.
  • Het zorgt voor een groenere en gezondere leefomgeving.
  • Het zorgt ervoor dat regenwater beter wegloopt.
  • De planten en bloemen trekken allerlei kleine dieren en vogels aan.
  • Een geveltuintje houdt minder warmte vast dan tegels/beton.

Geveltuintje aanvragen?

Heeft u geen voortuin en wilt u uw woning én de straat vergroenen? Vraag dan een geveltuintje aan. Stuur vóór 1 mei 2019 het ingevulde Aanmeldformulier geveltuintjesactie 2019 naar de gemeente 's-Hertogenbosch. Wees er snel bij, want alleen de eerste 100 aanmeldingen krijgen een gratis geveltuintje.

Meer informatie

Kijk op de website www.s-hertogenbosch/geveltuintje voor meer informatie.

nieuwsoverzicht

Meer informatie