nieuwsoverzicht 20/03/2019

Wethouder Frank den Brok onthult kunstwerk Oostwal

Op dinsdag 16 april onthult Frank den Brok, wethouder in de gemeente Oss een kunstwerk in ons appartementencomplex aan de Oostwal in Oss. Het kunstwerk is bedacht en mede gemaakt door bewoners, onder begeleiding van kunstenares Elcke van Gorkum. Petra Frissen van de Muzelinck heeft het project met bewoners begeleid. Het project is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Buurtfonds van BrabantWonen.

Wethouder Frank den Brok onthult kunstwerk Oostwal

Wethouder Frank den Brok onthult kunstwerk Oostwal

Wandkleden

Het kunstwerk bestaat uit meerdere wandkleden. Enkele wandkleden zijn van vilt en door de bewoners zelf gemaakt. Een ander wandkleed is geweven in het textielmuseum in Tilburg. De bewoners hebben een bezoek gebracht aan het museum op het moment dat daar aan het kunstwerk werd gewerkt. Op deze wijze heeft het kunstwerk bijgedragen aan een verbetering van de leefomgeving en aan nieuwe onderlinge contacten tussen bewoners.

Geluiddempend

Het idee voor wandkleden is ontstaan op verzoek van de bewoners omdat zij de hal te kaal vonden. Bovendien waren zij op zoek naar een mogelijkheid om het geluid in de hal te dempen.