'Thuis' begint eerder dan de voordeur
alle verhalen 23/06/2020

'Thuis' begint eerder dan de voordeur

De hal van het appartementencomplex aan de Joannes Zwijsenlaan in Oss is netjes en verzorgd, maar kon volgens de bewoners wel wat extra sfeer gebruiken. Bewoner Jo Zwiers (75) deed daarom een beroep op het Buurtfonds van BrabantWonen. 

De entree is belangrijk voor de bewoners. Of, zoals Dora Geureden (74) het uitlegt: “Als je binnenkomt, mag je toch best het gevoel krijgen: Hè, wat gezellig hier’. Er werd snel een bewonersoverleg gepland dat eind september plaatsvond. Pim Frissen, projectleider buurtcultuurprojecten van Muzelinck, begeleidde de avond. ‘’We werken sinds 2014 met zogenaamde ‘community art’. Dat zijn kunstprojecten om de sfeer in wooncomplexen te verbeteren”, legt Pim uit.

"Ideeën mogen onrealistisch zijn, dat maakt het juist uitdagend"

Op de brainstormsessie met een aantal bewoners ontstaan veel creatieve ideeën. Muurschilderingen, constructies met planten en bedrukkingen met archieffoto’s komen voorbij. “We hadden geen idee dat dit ook mogelijk was”, vertelt Dora na de bijeenkomst. “Ik vind het geweldig. Ik ben heel trots op onze flat, ik woon er graag en dus wil ik het netjes en gezellig houden.’’

Bewoners die hun buurt leuker en leefbaarder willen maken via kunst, sport of cultuur, kunnen een beroep doen op het Buurtfonds.

Meer informatie