Deze bewoners organiseren buurtactiviteiten: ‘Gewoon heel gezellig’
alle verhalen 23/04/2024

Deze bewoners organiseren buurtactiviteiten: ‘Gewoon heel gezellig’

In de flat 'Leygraafhof' in Oss zitten zo’n 75 appartementen, waarvan veel bewoners al wat ouder zijn. Wel zo fijn als iedereen goed contact heeft met elkaar, vinden buren Janny, Corrie, Dia en Peter. Zij zijn sinds kort samen de bewonerscommissie van de flat. Ze organiseren activiteiten met als doel: onderlinge gezelligheid.

Bewonerscommissie Leygraafhof

“Sommige ouderen kunnen zich best eens eenzaam voelen”, vertelt Dia. “Wij vinden het belangrijk dat ze niet in een isolement raken. Daarom zijn we activiteiten gaan organiseren. Zo komen buren gemakkelijker met elkaar in contact en durven ze sneller dingen aan elkaar te vragen, als het nodig is. En samen zijn is ook gewoon gezellig.”

Zomer- kerst- en paasbijeenkomsten

In de zomer van 2023 organiseerde het viertal een eerste activiteit. Janny: “Dat was een samenzijn op het terrein achter onze flat. Dia zong liedjes, Peter verzorgde muziek en BrabantWonen hielp ons met tafels, stoelen en consumpties. Daarvoor hadden we contact met onze wijkbeheerder Gemma. De opkomst die dag was meteen heel goed. Het was gezellig met elkaar!”

Reden genoeg om activiteiten te blijven organiseren, dus. Met kerst versierde de commissie het gebouw, brachten ze bij alle bewoners een tasje met een kleinigheidje en kaartje langs en organiseerden ze weer een bijeenkomst. Met Pasen volgde opnieuw een versieractie en een samenzijn.

 "We hopen gewoon dat andere mensen hier met net zo veel plezier wonen als wij"

Bewoners blij met activiteiten

Allemaal succesvol, bleek uit de positieve reacties die de commissie van andere bewoners kreeg. Dia: “Zij spraken ons aan, op straat of in de hal. Zeiden dat ze het zo leuk vinden dat we activiteiten organiseren en dat ze dat ook nodig hadden, zo na de coronatijd. Andere bewoners hingen bedankkaartjes op het prikbord in de hal van ons gebouw. Ook leuk!”

Op dit moment werkt de commissie alweer aan een volgende activiteit. Janny: “Nu het zomer wordt, willen we weer buiten een bijeenkomst houden. Op een zaterdag. Zodat bewoners die overdag werken ook kunnen meedoen. We houden onze buren op de hoogte door briefjes op het prikbord te hangen en uitnodigingen bij ze in de brievenbus te doen, ook daar helpt Gemma ons bij.”

Kaartjes voor elkaar

Als er even geen activiteit is, houdt de commissie ook contact met bewoners. “We sturen kaartjes naar nieuwe flatbewoners en naar bewoners die ziek zijn”, aldus Janny. “We wonen allemaal verspreid over de flat, dus we horen van elkaar wel wat er speelt bij buren.”

De commissie vindt het belangrijk dat bewoners in de flat zich welkom en gezien voelen. Corry: “We hopen gewoon dat andere mensen hier met net zo veel plezier wonen als wij. En gezellig meedoen met de activiteiten. Daar zetten we ons voor in!”


Wil je ook graag iets organiseren voor jouw buurt? Leuk! We helpen je graag. Kijk op de link hieronder voor meer informatie.

Meer informatie