3 vragen aan… Zus: ‘We zijn er altijd voor elkaar’
alle verhalen 11/12/2021

3 vragen aan… Zus: ‘We zijn er altijd voor elkaar’

Zus van den Heuvel (76) woont met haar man Adriaan in een appartement in Oss. Ze zit er al bijna elf jaar helemaal op haar plek. In de rubriek ‘3 vragen aan…’ vertelt ze over gemak, gezellige buren en leven in een rustige omgeving.

Zus

Wat vind je het fijnste aan je huis?

“Dat alles gelijkvloers is. We kunnen daardoor de rest van ons leven blijven wonen in dit appartement. Toen we verhuisden naar deze woning, was dat een hele verbetering ten opzichte van ons vorige huis. Alles werd veel gemakkelijker. In april wonen we hier elf jaar en dat doen we met veel plezier. We hopen dat we er nog lang samen van mogen genieten. Bovendien wonen we op een plek met alle voorzieningen die we nodig hebben. Denk aan vloerverwarming en een lift bij de ingang van het gebouw, wat we heel belangrijk vinden. Ik voelde me meteen thuis toen ik hier kwam wonen.”

Kun je iets leuks vertellen over de buurt?

“We hebben een fijne buurt. Iedereen groet elkaar en ik maak regelmatig een praatje met de buren. Soms gaat dat ook wel te lang door, haha. Met de buren die op onze galerij wonen, hebben we meer dan met de rest. Voor de coronatijd sprak ik af en toe af met de ‘buufies’ van de galerij. We drinken dan koffie, eten gebak of een ander hapje. En we praten veel. Heel veel. Heel gezellig allemaal!”

“We hebben één buurvrouw die onze gezamenlijke hal altijd heel gezellig maakt met dingen die met het seizoen te maken hebben. Zoals een kerstboom met Kerstmis. Ook woont een schoolvriendin van me in ons gebouw, waar ik wel eens contact mee heb. Binnenkort vertrekt er iemand die op onze galerij woont. Daar moest ik laatst een traan om laten. We zijn er altijd voor elkaar.”

Wat zou je doen als je directeur van BrabantWonen zou zijn?

“Ik zou de oudere mensen allemaal in hetzelfde gebouw laten wonen. Wij ouderen hebben namelijk andere ideeën dan jonge mensen en leven op een heel andere manier. Er is niks mis met jonge mensen, maar ze leven niet zoals wij oude knarren; het liefst in een rustige omgeving. Verder vind ik het moeilijk om te zeggen wat ik zou veranderen. De directeur kan nooit iedereen tevreden houden. Dat lijkt me best lastig. Ik zou niet in zijn schoenen willen staan. Laat ons maar gewoon fijn huurders van BrabantWonen blijven.”