3 vragen aan… Tanja: 'We doen hier van alles!'
alle verhalen 13/06/2022

3 vragen aan… Tanja: 'We doen hier van alles!'

Tanja Maarschalk (79) woont sinds vijf jaar in de Ruwaard in Oss. Inmiddels is ze een bekend gezicht in de wijk. “Eerst kende ik hier niemand, maar dat is nu wel anders!” Ze vertelt in deze editie van ‘3 vragen aan’ over de roerige periode rondom haar verhuizing. En over haar passie voor het verenigingsleven.

Tanja

Wat vind je fijn aan je huis?

“Ik moest even wennen, maar ik woon hier nu erg prettig. Voordat ik hier kwam, woonde ik op een boerderij met mijn man. Toen hij gezondheidsklachten kreeg, besloten we om te verhuizen. Helaas is hij twee weken voor de verhuizing plotseling overleden. Ik was verdrietig en moest opeens in mijn eentje verhuizen naar Oss. Dat was moeilijk, maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Ik vind het nu heerlijk in mijn huis. Zo ben ik heel blij met mijn zolder. Die is best groot. Heb daar mooi alle ruimte voor mijn hobby’s. Ik ben heel creatief, dus ik vind het fantastisch dat ik daar thuis een fijn plekje voor heb. Het staat vol met schilderspullen. En met allerlei apparatuur om te edelsmeden. Ik maak graag sieraden en andere accessoires.”

Wat is er te doen in de buurt?

“De Ruwaard is een fijne wijk. Het is een mooie groene buurt. Ik heb een prachtig uitzicht op het park naast mij. En ik zit vlak bij de kinderboerderij. Er is ook best veel te doen. Ik ben aangesloten bij allerlei verenigingen in de wijk; bij de golfclub en de tafeltennisclub. En ik ben sinds vorige week voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen in de Ruwaard. Dat zit bij het wijkhuis De Haard. Ik geef daar als voorzitter leiding en organiseer activiteiten. Van kaarten, sjoelen en jeu des boules, tot wandelen, fietsen en biljarten. We doen van alles! En op vrijdagmiddag hebben we altijd een borrel, met een hapje erbij. Dat is hartstikke gezellig.”

Heb je een tip voor BrabantWonen?

“Ik ben best goed op de hoogte van wat er speelt in de buurt. Ik spreek een hoop mensen via de verenigingen. En ik heb scherpe oren, haha! Van oorsprong ben ik therapeut, dus dat luisteren zit er bij mij helemaal in. Dat is wat ik BrabantWonen wil adviseren: blijf naar de bewoners luisteren. Er zijn natuurlijk lange wachtlijsten voor woningen en dat is voor sommige mensen frustrerend. Het is belangrijk dat mensen zich gehoord blijven voelen.”