3 vragen aan… Peter: ‘Altijd lekker om thuis te komen’
alle verhalen 01/07/2022

3 vragen aan… Peter: ‘Altijd lekker om thuis te komen’

Aan de rustige Jac. van Looystraat in ’s-Hertogenbosch voelen Peter van den Bosch (73) en zijn vrouw Sylvia zich helemaal thuis. Hij vertelt in deze editie van ‘3 vragen aan’ onder meer over zijn comfortabele hoekwoning en biljarten met buurtbewoners. “Als er iets is, staat er meteen iemand van BrabantWonen voor me klaar.”

Peter en Sylvia

Wat vind je fijn aan je huis?

“Alles! We hebben lekker veel ruimte, vloerverwarming, een goede cv-installatie en de woning is geweldig geïsoleerd. Je hoort helemaal niks van buiten. Het is ook fijn dat we op de begane grond wonen, want dat scheelt gedoe met de lift en het is dicht bij de hoofdingang. Omdat we een hoekwoning hebben, staat in tegenstelling tot alle andere appartementen niet de hele dag de zon op ons huis. Dat vinden we een groot voordeel. We hebben het heel fijn hier en wonen erg comfortabel. Het is altijd lekker om thuis te komen.”

Kun je wat leuks over de buurt vertellen?

“De buurt is heerlijk rustig. Dat komt vooral doordat we in een complex met alleen maar ouderen wonen. Vlakbij staat een mooi gemeenschapshuis, waar ouderen en jongeren leuke dingen kunnen doen. Ik ga daar regelmatig heen voor een potje biljart of een kop koffie. Verder is het jammer dat er geen winkels in de buurt zijn, maar binnen vijf minuten zit je met de fiets in het centrum. De Oosterplas en Zuiderplas liggen bovendien om de hoek. Dat zijn prachtige natuurgebieden en we fietsen en wandelen daar vaak. Met de meeste buren heb ik weinig contact, maar dat betekent niet dat we onvriendelijk tegen elkaar zijn. We zeggen elkaar gedag en met sommigen maak ik wel eens een praatje.”

Heb je een tip voor BrabantWonen?

“BrabantWonen doet het allemaal keurig. De schoonmakers zorgen ervoor dat het complex mooi schoon blijft en als er iets is, staat er meteen iemand voor me klaar. Ik zou nog wel graag willen dat de parkeerplaatsen voor mijn raam worden weggehaald, want dan verbetert mijn woonkwaliteit en het zorgt voor een beter uitzicht. Maar BrabantWonen kan daar niets aan doen, omdat de parkeerplaatsen van de gemeente zijn. Dus eigenlijk heb ik geen tip en voel ik me erg op m’n gemak.”