3 vragen aan… Jasper Wevers: ‘Prettig en ongestoord wonen staat bij mij voorop’
alle verhalen 30/01/2023

3 vragen aan… Jasper Wevers: ‘Prettig en ongestoord wonen staat bij mij voorop’

Vanaf 1 februari is Jasper Wevers onze nieuwe directeur Wonen. Aan de hand van drie, nou ja… vier vragen stelt hij zich voor.

Jasper Wevers -Directeur Wonen

Vertel eerst eens wat over jezelf

Ik ben Jasper Wevers, 41 jaar, geboren in Twente. Na mijn jeugd maakte ik een hele tour door Nederland. Ik studeerde bedrijfskunde in Groningen, werkte in Den Haag en woon nu met mijn vriendin en zoontje in Utrecht. In mijn werkende leven heb ik veel woningcorporaties vanbinnen gezien. Ik werkte al een jaar bij BrabantWonen als interimmanager Informatiebeheer. Dat voelde vanaf dag één aan als thuis. Fijne club, fijne mensen.

Wat vind je in je werk belangrijk?

De bewoner is hoe dan ook steeds mijn uitgangspunt. Waar loop je als huurder tegenaan, wat kan makkelijker, hoe word je echt geholpen? Digitale dienstverlening helpt daarbij, maar als iemand liever belt of aan de balie komt, moet dat net zo goed mogelijk zijn. Ik wil onze organisatie vooruithelpen met steeds betere, minder Ingewikkelde processen. Waar je als bewoner écht mee geholpen bent. En dat is gelukkig mijn sterke kant: complexe zaken terugbrengen tot waar het werkelijk om gaat.

Waarom heb je nu juist voor deze baan gekozen?

Als manager Informatiebeheer probeer je met informatietechnologie de bedrijfsvoering te verbeteren. Maar informatietechnologie is slechts een hulpmiddel, het blijft uiteindelijk mensenwerk. Als directeur Wonen kan ik er nu ook echt richting aan geven. Niet door het van bovenaf op te leggen, daar geloof ik niet in. Maar samen met mijn collega’s. En met de bewoners, natuurlijk. Want zij weten het best hoe ze het liefst geholpen willen worden. De visie ‘natuurlijk samen’ past dan ook heel goed bij mij.

We hebben zo veel geweldige mensen lopen bij deze organisatie. Als we ons werk en onze afdelingen nog beter op elkaar afstemmen, is de bewoner de grote winnaar. Daar ga ik voor.

Waar kun je als bewoner bij jou op rekenen?

Dat prettig en ongestoord wonen bij mij voorop staat. En als er problemen zijn, dan luister ik en neem ik je serieus. Want een klacht komt nooit uit het niets.

O ja, waar je verder nog op kunt rekenen… in mijn jeugd in Twente heb ik het carnaval nooit meegemaakt. Ik woonde in het gebied van de dorpsfeesten. Ook leuk, maar reken erop dat ik nu het échte Brabantse carnaval mee wil maken. We zien elkaar!