3 vragen aan… Mike Bos: ‘Het voelt echt als mijn plekkie’
alle verhalen 22/04/2022

3 vragen aan… Mike Bos: ‘Het voelt echt als mijn plekkie’

Mike Bos (28) woont sinds dit jaar met veel plezier in de Pastorietuin, in Berlicum. Het is de eerste keer dat hij op zichzelf woont. Hij moest zich daarvoor wat aanpassen, maar inmiddels is hij helemaal gelukkig in zijn nieuwe appartement. In de rubriek ‘3 vragen aan…’ vertelt hij over de verhuizing en zijn nieuwe rol als gastheer van feestjes en borrels met vrienden. “Het begint steeds meer als thuis te voelen en dat is natuurlijk heel belangrijk.”

Mike Bos

Wat vind je fijn aan je huis?

“Ik vind heel veel fijn aan mijn huis. Ik ben sowieso erg blij omdat ik eindelijk mijn eigen plekkie heb. Na 27 jaar bij mijn ouders gewoond te hebben, vond ik het wel tijd voor een eigen plek. Ook al was het een grote overgang. Ineens moest ik mijn eigen huishouden doen. En ik miste mijn ouders en zus om me heen. Ze wonen nog wel lekker dichtbij, hoor. Dus ik ga vaak genoeg buurten, haha! Maar het was wel ineens heel stil in huis. Dat was in het begin wel even wennen. Tegenwoordig zit mijn huis regelmatig vol met vrienden en familie. Heerlijk vind ik dat. De bezoekjes van mijn vrienden zorgen er ook voor dat het huis steeds meer begint te voelen als thuis. Ik ben natuurlijk apetrots op dat ik iedereen mijn stekkie kan laten zien. Het is nu echt een warm thuis.”

Kun je iets leuks vertellen over je buurt?

“Berlicum is niet zo’n groot dorp en ik heb er met mijn ouders al mijn hele leven gewoond. Dus ik ken de buurt op mijn duimpje. Toen ik hier net kwam wonen in november, zag ik ook meteen veel bekende gezichten. Een oud-klasgenoot woont in hetzelfde appartementencomplex als ik. Net als de broer van mijn kapster en iemand die ooit in dezelfde straat woonde als mijn ouders. Als het zonnetje weer lekker gaat schijnen, ga ik denk ik mijn buurtjes ook een keer uitnodigen op mijn balkon. Zodat we elkaar beter kunnen leren kennen. Het is leuk dat er veel verschillende mensen wonen in mijn buurt. Het complex waar ik woon, is gebouwd op de plek waar vroeger de kerk stond. Het staat tegenover een zorgcentrum en een starterswijk. Dus jong en oud leven hier samen. Het zorgcentrum vraagt ook weleens of er mensen zijn die een keer een hapje mee willen eten met de ouderen. Dat is toch hartstikke leuk voor die mensen? Ik zie mezelf dat wel een keer doen!”

Wat zou je doen als je de directeur was van BrabantWonen?

“Ik ben tevreden over hoe BrabantWonen het nu doet. Meteen toen ik een woning toegewezen kreeg, verliep de communicatie heel goed. Een lekkage die ontstond na de storm van laatst, hebben ze ook meteen gefikst. Maar weet je wat mij echt goed lijkt? Als er meer onderzoek wordt gedaan naar hoe woningen zijn verdeeld onder de mensen. Ik weet bijvoorbeeld dat er veel jonge mensen zijn, zoals ik en veel van mijn vrienden, die lang moesten wachten op een woning. Maar er zijn vast ook veel mensen die hun grotere woning willen inruilen voor een kleiner huis of appartement. Bijvoorbeeld als ze wat ouder worden of gaan scheiden. Dat levert woonruimte op. Als je dat onderzoekt en mensen zelfs helpt met de overstap naar een andere woning, kunnen woningen beter verdeeld worden, denk ik. Je hoort het al; ik heb het helemaal uitgedacht, haha!”