natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
nieuwsoverzicht 10/06/2024

Nieuwbouw Landgoed Coudewater officieel van start!

VOF Land van Coudewater (een samenwerking tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling), gemeente ’s-Hertogenbosch en woningcorporatie BrabantWonen vieren op bijzondere wijze de start van de bouw op Landgoed Coudewater.

Nieuwbouw Landgoed Coudewater officieel van start

De officiële handeling als aftrap voor de start bouw is verricht door wethouder Pieter Paul Slikker van gemeente ’s-Hertogenbosch en Clemie van Wanrooij, directeur van Van Wanrooij. Zij hebben een tijdcapsule ingegraven met het verhaal van de rijke geschiedenis van het terrein en de wensen van de gemeente, de GGZ, BrabantWonen en de ontwikkelaars BPD en Van Wanrooij, voor toekomstige bewoners.

Nieuwbouw Landgoed Coudewater officieel van start

De Buitenplaats

De Buitenplaats is het eerste deelplan dat als nieuwbouw wordt gerealiseerd op het landgoed. Het deelplan bestaat uit drie gebouwen met in totaal 162 appartementen. BrabantWonen neemt van dit deelplan twee gebouwen in beheer en voegt zo 139 appartementen toe aan het bezit.

Harrie Windmüller, bestuurder van BrabantWonen: “Landgoed Coudewater is centraal gelegen middenin ons werkgebied. Het is daarmee een mooie aanvulling op ons bezit. Met de aankoop van 139 appartementen geven we een stevige invulling aan betaalbaar wonen in een mooie, groene omgeving nabij ‘s-Hertogenbosch. Waarbij we niet alleen het sociale segment maar ook de doelgroep met een middeninkomen kunnen bedienen. Beiden doelgroepen hebben het niet makkelijk in het vinden van een woning.”

Sociale- en middenhuurappartementen

De 139 appartementen zijn onderverdeeld in 98 sociale- en 41 middenhuurappartementen. Naar verwachting worden de appartementen medio 2025 aangeboden via Thuispoort. De verwachte oplevering is begin 2026.

Wethouder Pieter Paul Slikker: “Wij willen graag meer sociale en middenhuurwoningen voor onze inwoners. Daarover maakten we ook al afspraken met de woningcorporaties. Met deze overeenkomst kunnen op Coudewater nu snel woningen worden gebouwd, waarbij we zorgen dat lagere en middeninkomens in de toekomst hier kunnen blijven wonen. Daarmee dragen we bij aan nieuwe, leefbare buurten met een mix aan bewoners.”

  • Delen