BrabantWonen neemt 139 huurappartementen af op Landgoed Coudewater
nieuwsoverzicht 14/12/2023

BrabantWonen neemt 139 huurappartementen af op Landgoed Coudewater

Voor het deelplan De Buitenplaats in het nieuwbouwproject Landgoed Coudewater in Rosmalen is vandaag een overeenkomst getekend tussen VOF Coudewater (een samenwerking tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en BrabantWonen. Bouwbedrijf Berghege gaat alle 162 appartementen van dit deelplan realiseren. BrabantWonen neemt hiervan 139 huurappartementen af die zij voor de sociale verhuur en middenhuur beschikbaar stellen.

BrabantWonen neemt 139 huurappartementen af op Landgoed Coudewater

Het deelplan De Buitenplaats op Coudewater bestaat uit twee torens met in totaal 162 appartementen. Hiervan neemt BrabantWonen 139 appartementen over. In één toren komen appartementen voor de sociale huur en in de andere toren appartementen voor de middenhuur. In het voorjaar van 2024 wordt gestart met de bouw, die in totaal ongeveer 2 jaar gaat duren.

Harrie Windmüller, bestuurder van BrabantWonen: “Landgoed Coudewater is goed gelegen middenin ons werkgebied. Het is daarmee een mooie aanvulling op ons bezit. Met de aankoop van 139 appartementen geven we een stevige invulling aan betaalbaar wonen in een mooie, groene omgeving nabij ‘s-Hertogenbosch. Waarbij we niet alleen het sociale segment maar ook de mensen met een middeninkomen kunnen bedienen. Beiden doelgroepen hebben het momenteel niet makkelijk in het vinden van een woning.”

Nieuwbouw Landgoed Coudewater

Van Wanrooij en BPD werken aan de transformatie van Landgoed Coudewater, een voormalig GGZ-terrein, aan de rand van Rosmalen. Uniek aan Landgoed Coudewater is de omgeving waarin de verschillende deelplannen worden gerealiseerd, met bijzonder veel groen, een rijke flora en fauna, maar ook de snelle verbinding door de snelweg met uitvalswegen naar ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Na de ondertekening van deze overeenkomst gaat de bouw van start. Meer informatie over het project: www.nieuwbouw-landgoedcoudewater.nl

Meer informatie

  • Delen