Orthen-Links fase 3
nieuwsoverzicht 30/03/2022

Slotstuk van Orthen-Links: fase 4

Orthen-Links is de afgelopen jaren veranderd in een totaal nieuwe buurt. Er ligt nog één braakliggend stukje grond aan de Van Wandelenstraat, Margarethalaan, Orthensedonk dat we gaan aanpakken. Dit is het laatste stukje van de wijkvernieuwing van Orthen-Links: fase 4.

Wat komt hier?

Hier komen 22 appartementen met op de begane grond het buurthuis. In de appartementen komen jongvolwassenen te wonen die een vorm van autisme hebben. Zij gaan hier zelfstandig wonen met begeleiding van Cello.

Op de begane grond komt het nieuwe buurthuis. Dit wordt de huiskamer van de buurt. Deze ruimte wordt gehuurd door gemeente en beheerd door Farent. Bewoners kunnen hier deelnemen aan verschillende activiteiten of samen iets organiseren.

Voordat we hier kunnen starten, moeten nog wel drie woningen aan de Margarethalaan plaatsmaken. Deze woningen zijn nu in beheer van leegstandsbeheerder AdHoc.

Omgevingsdialoog

Begin maart heeft BrabantWonen tijdens een informatieavond de buurt geïnformeerd. Dit is onderdeel van de omgevingsdialoog die we de afgelopen maanden voeren met omwonenden en belanghebbenden van het project. Tijdens deze avond is verteld hoe het gebouw eruit komt te zien en wie er komen te wonen.

Meer informatie over het project, de presentatie en de bijbehorende filmpjes die tijdens deze avond te zien waren, zijn te vinden op www.brabantwonen.nl/orthenlinks.

Heeft u hierover vragen? Neem dan contact met ons op via orthenlinks@brabantwonen.nl.

  • Delen