orthen-links
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Orthen-Links

Aan de noordkant van de Bossche binnenstad ligt Orthen-Links. Deze wijk is de afgelopen 10 jaar helemaal vernieuwd. De woningen in het oude Orthen-Links waren sterk verouderd. Ze maakten plaats voor 168 nieuwe woningen. Dit zijn 100 eengezinswoningen en 50 appartementen voor de sociale huur en 68 eengezinswoningen voor de koop.

Inmiddels is Orthen-Links een fijne, gezellige en groene buurt. Er is nog één stukje dat aangepakt moet worden aan de Orthense Donk: fase 4.

Fase 4

Op de hoek van de Van Wandelenstraat, Orthensedonk en de Margarethalaan ligt een braakliggend stukje grond. Hier gaan we 22 appartementen en het buurthuis bouwen. Hiervoor moeten drie woningen aan de Margarethalaan plaatsmaken. Deze woningen zijn nu in beheer van leegstandsbeheerder Gapph.

Cello

In de 22 appartementen gaan jong volwassenen wonen die een vorm van autisme hebben. Zij wonen hier zelfstandig met begeleiding van Cello.

Buurthuis

Op de begane grond komt het nieuwe buurthuis. Dit wordt de huiskamer van de buurt. Deze ruimte wordt gehuurd door gemeente en beheerd door de welzijnsorganisatie Farent. Bewoners kunnen hier deelnemen aan verschillende activiteiten of samen iets organiseren.

We hebben gesprekken gevoerd met omwonenden en buurtbewoners om hen te informeren over de plannen. Momenteel zijn we samen met de gemeente in overleg om de procedure te starten voor het aanvragen van de vergunningen.

We verwachten begin 2024 te starten met de bouw. Het gebouw zal dan in 2025 klaar zijn.

Als u meer informatie wilt over het project Orthen-Links neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie