nieuwsoverzicht 11/02/2021

21 energiezuinige huurwoningen in Heesch opgeleverd

Vandaag ontvingen de bewoners van de nieuwe huurwoningen in De Erven (Heesch) de sleutel van hun woning. Daarmee is de eerste fase van het nieuwbouwproject van BrabantWonen opgeleverd en krijgt Heesch er 21 betaalbare huurwoningen bij.

Nieuwbouw De Erven in Heesch

De woningen komen aan de Van de Ven-erf en Ploegmakers-erf in de nieuwbouwwijk De Erven, aan de westkant van Heesch. Ze zijn van alle gemakken voorzien. De woonkamer kijkt uit op de achtertuin en heeft een glazen pui voor veel daglicht. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. Ook is er een ruime zolder.

Energiezuinig wonen

De woningen Nul-op-de-Meter-woningen (NOM) en zeer energiezuinig. Daarmee blijven de woonlasten voor bewoners betaalbaar en het is goed voor het milieu. De huizen zijn zeer goed geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken voor eigen gebruik.

Vraag naar huurwoningen

Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Heesch. Daarom spraken gemeente Bernheze en BrabantWonen af om dit jaar 61 huurwoningen te bouwen in Heesch. Deze afspraak maakt deel uit van de prestatieafspraken voor 2021. Hierin staat dat we zo’n 100 huurwoningen bouwen in Heesch.

Meer woningen in Heesch

BrabantWonen bouwt dit jaar in De Erven nog 40 energiezuinige huurwoningen. Deze woningen worden verspreid opgeleverd vanaf halverwege 2021.

Interesse?

Heeft u interesse in de 40 sociale huurwoningen die nu gebouwd worden? Lees meer op www.brabantwonen.nl/de-erven. Reageren kan alleen als u ingeschreven staat als woningzoekende bij WoonService Regionaal.

Meer informatie