Margreet

Ook wij moeten geld verdienen door slim te investeren

Margreet Rijnsburger - Assetmanager

“Ik ben Margreet , assetmanager bij BrabantWonen. Ik houd me bezig met onze vastgoedportefeuille. Ons woningbezit dus. Als kind hield ik al van huizen. Bij ieder huis, huizenblok of complex waar we met de auto langs reden vroeg ik me af: zou ik hier wel willen wonen? Nog steeds spring ik graag bij een opzichter in de bus om een nieuw opgeleverd complex te bekijken. Ik vind het ook belangrijk om een rondje te wandelen in een wijk waar ik een advies over moet geven. Om mijn werk goed te doen moet ik achter mijn bureau vandaan komen.”

Ik zoek naar de ideale balans

“Als ik met een collega de wijk in ga, krijg ik vaak de vraag: “Wat is nou precies jouw rol?”. Wel, ik zoek naar de ideale balans tussen nu woningen verbeteren en in de toekomst genoeg middelen hebben om dat te kunnen blijven doen. Met als doel om zoveel mogelijk mensen een fijn thuis te geven. Ik maak de afweging of we daarvoor moeten renoveren of nieuwe woningen bouwen. Of we moeten kopen of verkopen. In mijn vorige baan keek ik naar vastgoed om winst te maken. Dat is bij BrabantWonen anders. Zeker, ook wij moeten geld verdienen door slim te investeren. Maar alleen om het beste resultaat te halen voor de bewoners en de wijk.”

We hebben het wél over het huis van mensen

“Ik werk met heel veel mensen samen en betrek vanuit verschillende afdelingen de mensen die me kunnen helpen. Mijn functie is soms strategisch - bijvoorbeeld als het we het hebben over de maatschappelijk meerwaarde van een gebouw. En dan weer operationeel, als het gaat over bouwtechnische ingrepen. Ik doe wat nodig is en krijg daarvoor veel vrijheid. En ook de tijd om goed te onderzoeken wat de beste aanpak is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de vraag of we een pand moeten slopen om plaats te maken voor nieuwbouw. Dat doen we echt niet zomaar, want we hebben het wél over het huis van mensen.”

Soms heb ik een andere kijk op de wereld

“Bij BrabantWonen zie ik veel mogelijkheden. Heb je een goed idee, dan krijg je hier de ruimte om de dingen op jouw manier aan te pakken. Voor mij is dat ideaal. Want ik heb soms een andere kijk op de wereld, zeker vanuit mijn vorige baan in de commerciële sector. Dat leidt in de regel tot goede, constructieve gesprekken met collega’s. Een superfijne club, trouwens. Daar bof ik mee, want voor mij als eenling is het echt nodig om bij collega’s aan te kunnen kloppen. Of dat nu op kantoor is of online. Bij BrabantWonen kan dat. Altijd.”

Ik zou nog veel méér impact willen hebben

“Ik vind het vervullend om bij te dragen aan een fijn thuis voor veel mensen. Soms zou ik nog veel méér impact willen hebben. Dan gaan de dingen me te langzaam. Door meer ervaring op te doen en te blijven groeien binnen mijn huidige rol, en eventuele toekomstige rollen, hoop ik dat het steentje dat ik bijdraag steeds iets groter wordt. We hebben als BrabantWonen nog zo veel te doen. Mensen staan soms lang op een wachtlijst. Dat moet korter. En we moeten nog veel verder verduurzamen. We zijn daar al voortvarend mee bezig, maar kunnen niet alles tegelijk doen - terwijl ik dat best zou willen.”

Af en toe is het goed om ook eens achterom te kijken

“Het zit in mijn karakter om vooral naar de toekomst te kijken. En ik vind dat ook typisch BrabantWonen. Een positieve eigenschap, want het houdt ons scherp om ons iedere dag in te zetten voor voldoende goede, duurzame woningen. Maar af en toe is het goed om ook eens achterom te kijken. Om te zien wat we al voor elkaar hebben gekregen. Als ik dan bijvoorbeeld hoor dat een grote groep bewoners de sleutel heeft gekregen van hun gerenoveerde appartementen, waar ik maanden eerder een advies over heb gegeven, dan ben ik trots.”