Jordy

Je wordt niet zomaar teruggefloten

Jordy Kras - Adviseur Bedrijfsbureau

“Ik ben Jordy, 33 jaar en adviseur Bedrijfsbureau bij BrabantWonen. Samen met mijn collega-adviseurs bekijk ik wat er nodig is aan onderhoud van onze woningen en wooncomplexen. We geven daarover adviezen aan de andere afdelingen en houden ons bezig met de meerjarenonderhoudsbegroting. Elke adviseur is verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte, maar we werken vooral samen. Er bestaat geen ‘ik’ op onze afdeling.”

We doen niks op eigen houtje

“Sinds de coronapandemie ben ik gewend veel vanuit huis te werken, maar tegenwoordig kom ik steeds vaker naar kantoor. We zorgen ervoor dat we elkaar als naaste collega’s minstens een keer per week op kantoor zien. Zo houden we elkaar op de hoogte van waar we mee bezig zijn en werken we transparant. Uit samenwerken haal ik het meeste plezier. Moet er niet aan denken om in mijn eentje mijn werk te doen en dan mijn laptop dicht te klappen en naar huis te gaan. Gelukkig hebben we hier nauw overleg en doen we niks op eigen houtje. Dat geldt niet alleen voor onze afdeling. Bij BrabantWonen staat iedereen open voor de ander, zeker ook voor de bewoners en andere partijen. Het motto ‘natuurlijk samen’ past echt bij ons.”

Ik voelde me gelijk thuis

“Voordat ik bij BrabantWonen terechtkwam, werkte ik voor een aannemer. Omdat ik daar niet verder kon groeien, ben ik verder gaan kijken en ontdekte ik de wereld en het werk van de woningcorporaties. Dat was interessant! Tijdens mijn studie bouwkunde leerde ik dat je architect, adviseur of aannemer kon worden. Hier komen eigenlijk alle facetten samen. Ik waagde de stap en solliciteerde bij BrabantWonen. En voelde me gelijk thuis, tussen al die sociale en gemoedelijke collega’s. Tegelijkertijd merk ik dat ik vanuit mijn achtergrond ook nét wat extra zakelijkheid en professionaliteit meebreng. Dat geldt voor meer jongere collega’s die hier binnekomen en dat vind ik een goede zaak.”

BrabantWonen geeft ons de mogelijkheid groot te denken

“Wat ik fijn vind, is dat je hier de vrijheid krijgt om projecten naar eigen inzicht aan te pakken; je hebt niet te maken met leidinggevenden die steeds op je vingers zitten te kijken. En ja, het kan gebeuren dat je ergens veel werk en energie in steekt, maar dat je project uiteindelijk onhaalbaar blijkt. Zo waren we vier jaar terug heel ver met een pilot, waarin een groep flats van het gas zou gaan. Een gewaagde oplossing, maar volgens ons zeer de moeite waard. En duurzaam natuurlijk. Toen wij én de bewoners – na heel veel research en communicatie – er klaar voor waren om tot uitvoering over te gaan, bleek de gemeente nog niet klaar te zijn voor de verandering. Het ging niet door. Nu, ongeveer vier jaar later, pakken we dit project weer op, mét de ervaring en kennis van toen. Dit laat zien dat BrabantWonen ons de mogelijkheid geeft om groot te denken, creatief te zijn. Je wordt niet zomaar teruggefloten.”

We vormen een belangrijk onderdeel van onze steden

Vroeger wilde ik archeoloog worden. Schatten vinden. Daarna werd wel snel duidelijk dat ik richting bouw en architectuur wilde. Met techniek iets moois toevoegen aan de maatschappij. Dat doen we hier. De schatten waar ik nu naar zoek, zijn vrij makkelijk te vinden. Als BrabantWonen vormen we een belangrijk onderdeel van onze steden, we bezitten er heel veel woningen en complexen. Als we lef tonen, kunnen we grote delen van ons oude bezit transformeren tot iets prachtigs. En ikzelf? De komende jaren wil ik graag meer de ontwikkelkant op. Aan het begin staan van ontwikkelingen op strategisch niveau. Zou mooi zijn als die kans zich aandient!”

NB: Niet lang na dit interview greep Jordy inderdaad zijn kans. Hij zette een mooie stap naar een strategische functie, binnen onze eigen organisatie. Jordy is nu een van onze asset managers.