Henk van Erp

"Ik zie bij mijn hele team dezelfde bevlogenheid"

Henk van Erp - Manager Projecten Vastgoed

“Mijn naam is Henk (40), ik ben Manager Projecten Vastgoed en vier jaar werkzaam bij BrabantWonen. Ik stuur een afdeling aan die werkt aan vastgoedprojecten. Mijn afdeling bestaat uit team Nieuwbouw en team Renovatie. Samen proberen we zo goed mogelijk invulling te geven aan onze opgave: ieder jaar 400 renovatiewoningen en 300 tot 400 nieuwbouwwoningen bouwen. We zijn daar elke dag met z’n allen ontzettend druk mee.”

Mijn eerste functie zag ik als een mooie kans

“Ik ben met ambitie bij BrabantWonen komen werken. Ik solliciteerde op de functie van Ontwikkelaar Nieuwbouw, terwijl ik vergelijkbaar werk bij Zayaz deed. De mensen van BrabantWonen vroegen zich – terecht – af waarom ik die stap wilde maken. Ik heb toen meteen laten weten dat ik manager van de afdeling wilde worden op het moment dat de voormalige manager met pensioen zou gaan. De functie als ontwikkelaar zag ik als een mooie kans om de organisatie eerst te leren kennen.”

We proberen altijd in verbinding te blijven met elkaar

“Hoe mijn werkweek eruitziet? Ik sta als manager midden in de organisatie en stem structureel af met de directie, het management en mijn eigen afdeling. We wisselen kennis uit en proberen altijd in verbinding te blijven met elkaar. Ik stuur daarnaast collega’s van mijn afdeling individueel aan en ben betrokken bij hun projecten. Soms ga ik mee naar een project voor een overleg met een aannemer of adviseur. Wat ook leuk is aan mijn werk, is dat ik relaties onderhoud met bijvoorbeeld gemeentes, ontwikkelaars, aannemers, adviseurs en architecten.”

Het geeft me energie als ik successen boek met m’n team

“Ik zit heel goed op mijn plek. Het meest uitdagende aan mijn werk is een bijdrage leveren aan goed wonen in ’s-Hertogenbosch en Oss, twee steden waar ik me mee verbonden voel. Ook vind ik de verbetering van de leefbaarheid en beschikbaarheid belangrijke zaken. Het geeft me energie als ik successen boek met m’n team en samen met collega’s complexe dilemma’s oplos. Ik wil een goede sparringpartner zijn en projecten verder brengen. Samen halen we het beste uit BrabantWonen.”

Ik durf vrij te zeggen wat ik denk

“Wat ik mooi vind aan BrabantWonen, is de cultuur. Ik zou die omschrijven als dorps. Het is een organisatie waar ik vrij durf te zeggen wat ik denk. Ik pas goed tussen de collega’s en werd meteen geaccepteerd door het team. Het was voor niemand uit het team een probleem dat ik na een jaar manager ben geworden.”

Voor mijn gevoel draag ik zo het meeste bij

“Als kind wilde ik al iets in de bouw doen. Timmerman worden leek me wel wat. Toen bleek dat er meer in zat, ging ik bouwkunde studeren. Elke keer heb ik me verder ontwikkeld om de uitdaging in mijn werk te behouden. Die uitdaging is er nog steeds. Dit is op dit moment de juiste baan voor mij en voor mijn gevoel draag ik zo het meeste bij aan BrabantWonen. De bevlogenheid die ik vanaf jongs af aan al heb om met bouwen bezig te zijn, zie ik ook terug in mijn team. Die zit er gewoon in en dat bindt ons. Ik voel me bevoorrecht om met deze collega’s te mogen werken aan de opgave die BrabantWonen heeft.”