Impressie Landgoed Coudewater deelplan "De Buitenplaats"
Impressie Landgoed Coudewater deelplan "De Buitenplaats"
Impressie Landgoed Coudewater deelplan "De Buitenplaats"
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Coudewater

Landgoed Coudewater aan de rand van Rosmalen wordt getransformeerd tot een uniek groen woon-werkgebied. In het eerste deelplan, genaamd "De Buitenplaats", neemt BrabantWonen 139 nieuwbouwappartementen af voor sociale- en middenhuur.

Start bouw

Begin juli 2024 is de bouw van het eerste deelplan, ‘De Buitenplaats’, officieel afgetrapt. Samen met alle betrokkenen is er een tijdcapsule begraven met daarin de geschiedenis van het landgoed en onze wensen voor de toekomstige bewoners.

Nieuwbouw Landgoed Coudewater officieel van start

De Buitenplaats

De Buitenplaats op Landgoed Coudewater bestaat uit 162 appartementen verdeeld over drie gebouwen. De 139 huurwoningen van BrabantWonen zijn verdeeld over twee van deze gebouwen.

Planning

De bouw van het eerste deelplan is gestart. Naar verwachting worden de appartementen begin 2026 opgeleverd.

Sociale huurappartementen

Er komen 98 sociale huurwoningen, verdeeld over 10 verdiepingen. De appartementen verschillen van 47 m2 tot circa 77 m2 en hebben een eigen buitenruimte.

Middenhuur appartementen

Er komen 41 middeldure huurappartementen, verdeeld over 7 verdiepingen. De appartementen verschillen van 62 m2 tot 106 m2 en hebben een eigen buitenruimte. De appartementen beschikken daarnaast over een individuele berging en parkeerplaats in de halfverdiepte kelder van het gebouw.

Naar verwachting worden de appartementen medio 2025 aangeboden op Thuispoort. Om te kunnen reageren, moet u ingeschreven staan bij Thuispoort.

Thuispoort.nl

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met ons Klantinformatiecentrum.

 • Nieuwbouw Landgoed Coudewater officieel van start!

  Nieuwbouw Landgoed Coudewater officieel van start!

  10 jun. 2024

  VOF Land van Coudewater (een samenwerking tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling), gemeente ’s-Hertogenbosch en woningcorporatie BrabantWonen vieren op bijzondere wijze de start van de bouw op Landgoed Coudewater. lees meer

  De officiële handeling als aftrap voor de start bouw is verricht door wethouder Pieter Paul Slikker van gemeente ’s-Hertogenbosch en Clemie van Wanrooij, directeur van Van Wanrooij. Zij hebben een tijdcapsule ingegraven met het verhaal van de rijke geschiedenis van het terrein en de wensen van de gemeente, de GGZ, BrabantWonen en de ontwikkelaars BPD en Van Wanrooij, voor toekomstige bewoners.

  Nieuwbouw Landgoed Coudewater officieel van start

  De Buitenplaats

  De Buitenplaats is het eerste deelplan dat als nieuwbouw wordt gerealiseerd op het landgoed. Het deelplan bestaat uit drie gebouwen met in totaal 162 appartementen. BrabantWonen neemt van dit deelplan twee gebouwen in beheer en voegt zo 139 appartementen toe aan het bezit.

  Harrie Windmüller, bestuurder van BrabantWonen: “Landgoed Coudewater is centraal gelegen middenin ons werkgebied. Het is daarmee een mooie aanvulling op ons bezit. Met de aankoop van 139 appartementen geven we een stevige invulling aan betaalbaar wonen in een mooie, groene omgeving nabij ‘s-Hertogenbosch. Waarbij we niet alleen het sociale segment maar ook de doelgroep met een middeninkomen kunnen bedienen. Beiden doelgroepen hebben het niet makkelijk in het vinden van een woning.”

  Sociale- en middenhuurappartementen

  De 139 appartementen zijn onderverdeeld in 98 sociale- en 41 middenhuurappartementen. Naar verwachting worden de appartementen medio 2025 aangeboden via Thuispoort. De verwachte oplevering is begin 2026.

  Wethouder Pieter Paul Slikker: “Wij willen graag meer sociale en middenhuurwoningen voor onze inwoners. Daarover maakten we ook al afspraken met de woningcorporaties. Met deze overeenkomst kunnen op Coudewater nu snel woningen worden gebouwd, waarbij we zorgen dat lagere en middeninkomens in de toekomst hier kunnen blijven wonen. Daarmee dragen we bij aan nieuwe, leefbare buurten met een mix aan bewoners.”

 • BrabantWonen neemt 139 huurappartementen af op Landgoed Coudewater

  BrabantWonen neemt 139 huurappartementen af op Landgoed Coudewater

  14 dec. 2023

  Voor het deelplan De Buitenplaats in het nieuwbouwproject Landgoed Coudewater in Rosmalen is vandaag een overeenkomst getekend tussen VOF Coudewater (een samenwerking tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en BrabantWonen. Bouwbedrijf Berghege gaat alle 162 appartementen van dit deelplan realiseren. BrabantWonen neemt hiervan 139 huurappartementen af die zij voor de sociale verhuur en middenhuur beschikbaar stellen. lees meer

  Het deelplan De Buitenplaats op Coudewater bestaat uit twee torens met in totaal 162 appartementen. Hiervan neemt BrabantWonen 139 appartementen over. In één toren komen appartementen voor de sociale huur en in de andere toren appartementen voor de middenhuur. In het voorjaar van 2024 wordt gestart met de bouw, die in totaal ongeveer 2 jaar gaat duren.

  Harrie Windmüller, bestuurder van BrabantWonen: “Landgoed Coudewater is goed gelegen middenin ons werkgebied. Het is daarmee een mooie aanvulling op ons bezit. Met de aankoop van 139 appartementen geven we een stevige invulling aan betaalbaar wonen in een mooie, groene omgeving nabij ‘s-Hertogenbosch. Waarbij we niet alleen het sociale segment maar ook de mensen met een middeninkomen kunnen bedienen. Beiden doelgroepen hebben het momenteel niet makkelijk in het vinden van een woning.”

  Nieuwbouw Landgoed Coudewater

  Van Wanrooij en BPD werken aan de transformatie van Landgoed Coudewater, een voormalig GGZ-terrein, aan de rand van Rosmalen. Uniek aan Landgoed Coudewater is de omgeving waarin de verschillende deelplannen worden gerealiseerd, met bijzonder veel groen, een rijke flora en fauna, maar ook de snelle verbinding door de snelweg met uitvalswegen naar ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Na de ondertekening van deze overeenkomst gaat de bouw van start. Meer informatie over het project: www.nieuwbouw-landgoedcoudewater.nl

  Zie ook:

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

 • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.