Stroom van eigen dak: "Het was in een dag gefikst"
alle verhalen 23/06/2020

Stroom van eigen dak: "Het was in een dag gefikst"

Op het dak van het huis van Kris Bulten, in de Hesselsstraat in ’s-Hertogenbosch, liggen zonnepanelen. “De deal is simpel”, vertelt Kris. “BrabantWonen koopt de panelen en verzorgt de installatie. Ik betaal maandelijks iets meer dan een tientje aan servicekosten en gebruik mijn eigen stroom. Ondertussen breng ik mijn energielasten omlaag. Slim, toch?”

Zelf bezig

“Ik stond op het punt via mijn energieleverancier eigen panelen aan te schaffen. Bleek dat BrabantWonen zelf bezig was met een zonnepanelenproject. Als ik ze via hen wilde laten plaatsen, namen ze me het regelwerk uit handen en waren de aanschafkosten voor hun rekening; ik hoef alleen maar servicekosten te betalen.” Kris tekende voor zes zonnepanelen. “Die leveren nét iets minder energie op dan ik verbruik. En de plaatsing was in een kleine dag gefikst. Hoogwerker op de stoep, paar mannen over de vloer, beetje sleutelen op het dak, kastje plaatsen op zolder en leidingen doortrekken naar de meterkast beneden. Ik hoefde alleen maar de deur open te doen.”

Zelf opwekken

“Ik vind het een fijn idee dat we de elektriciteit voor ons huishouden zelf opwekken”, vervolgt Kris. “Maar ik ga me er niet ineens anders door gedragen.” De installatie van de zonnepanelen heeft haar overigens wel op het spoor gezet om over te stappen op een elektrisch fornuis. “Dan bespaar ik op gas en pakt mijn energierekening nóg lager uit.” Als BrabantWonen de wijk ingaat om het huren van zonnepanelen te promoten, dan kom ik graag mijn verhaal doen. Ik ben in ieder geval enthousiast!”

Meer informatie