Samira verbouwde haar huurhuis naar een fijne plek met een verhaal
alle verhalen 26/01/2024

Samira verbouwde haar huurhuis naar een fijne plek met een verhaal

Na haar scheiding ging Samira (45) samen met haar twee dochters op zoek naar een nieuw huis. Een pittige tijd volgde, maar gelukkig vonden ze een woning via BrabantWonen. En hoewel de verhuizing best even schakelen was, lukte het de interieurstyliste om van haar huis een echt thuis te maken.

De verhuizing had voor Samira geen fijne aanleiding. Toch heeft het haar meer gebracht dan ze had durven dromen. BrabantWonen hielp Samira namelijk aan een wel heel bijzondere woning. “Mijn vader heeft heel lang in het huis naast ons gewoond,” vertelt ze. “We waren niet de eerste die deze woning aangeboden kregen, maar doordat een aantal anderen het huis afwees, waren wij toch de gelukkigen. Het voelde daarom écht voorbestemd dat wij hier nu mogen wonen.”

Van een huis naar een thuis

“Qua ruimte was het huis geweldig, maar het had wel wat werk nodig om er een echt thuis van te maken”, vertelt Samira. En dus vroeg ze mensen om hulp en kreeg de woning een complete make-over. Ze legden onder andere nieuwe vloeren, gaven de muren een kleurtje en pakten de tuin aan. “Mensen zijn vaak huiverig om hun huurwoning op te knappen en dat vind ik enorm zonde. Het is natuurlijk officieel niet écht je eigen woning. Maar een huis woont een stuk fijner als het je eigen, persoonlijke plekje is!”

Budgettips

Het oppimpen van je huis hoeft volgens Samira absoluut geen bakken met geld te kosten. “Je hebt niet veel nodig om van je huurwoning een paleisje te maken”, zegt Samira vastberaden. “Ga bijvoorbeeld op zoek naar look-a-likes! Alles wordt tegenwoordig nagemaakt. Een designerlamp van 200 euro, tik je ergens ander op de kop voor maar 40 euro. Niemand die het verschil ziet! Of overweeg alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor een vinyl vloer in plaats van pvc.” En ook voor tegels zijn er genoeg opties. “Er bestaan prachtige tegelstickers. Daarnaast kun je natuurlijk ook je oude tegels een nieuw likje verf geven.”

Ook qua woonaccessoires heeft Samira een bespaartip: “Maak keuzes! Eén eyecatcher straalt namelijk veel meer rust en elegantie uit dan een grote collectie aan kleine hebbedingetjes. En je doet er zowel je interieur als je portemonnee een groot plezier mee.”

Jouw gratis make-over-tips

Samira heeft van haar huis een echt thuis gemaakt. En daar helpt ze andere bewoners van BrabantWonen ook graag mee! Dus heb jij moeite met het inrichten van jouw woning, of zitten je portemonnee en wensen niet op één lijn? Stuur dan foto’s van één plek die je wilt opfrissen naar . Samira geeft je dan interieuradvies in een nieuwe rubriek van onze nieuwsbrief Hoe is het thuis?.

Meer informatie