Op weg naar rust en zelfstandigheid
alle verhalen 23/06/2020

Op weg naar rust en zelfstandigheid

Met slechts één tas met kleren verhuisde Melanie van den Broek (21) afgelopen zomer naar een wooncomplex voor mensen die met spoed een woning zoeken. Met hulp en begeleiding van Linc naar Zorg woont ze nu aan de Stadionlaan in ’s-Hertogenbosch. “Dankzij hen kreeg ik de boel weer op de rit.” Het was voor haar een eerste belangrijke stap naar rust en zelfstandigheid.

Thuiskomen

Het wooncomplex van BrabantWonen is bedoeld voor jongvolwassenen met een lichte zorg – en ondersteuningsvraag. “Het voelde hier direct als thuiskomen. Ik heb een fijn appartement waarin ik alles voor mezelf heb: woonkamer met keuken, aparte slaapkamer en badkamer. Dankzij mijn werk bij een zorginstelling kan ik dit nu ook helemaal zelf betalen én het daarnaast inrichten met leuke meubels van de kringloop.’’

"Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is dat iemand je een kans geeft."

Met een beetje hulp

En dus zit Melanie er nu prima bij. En met haar nog zo’n twintig jongvolwassenen. Het kantoor van Linc naar Zorg zit een paar deuren verderop. Als ze wil, kan ze even binnenwippen. Zo zijn hulp en ondersteuning dus nabij. “Toch klop ik bijna nooit meer bij de coaches aan. Want het gaat goed met me.” Ze hoopt toch snel door te schuiven naar een volledig zelfstandige woning. “Zo creëer ik ruimte voor iemand die in net zo’n situatie zit als ik toen. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is dat iemand je een kans geeft.”