Meneer Marechal: “Ik geniet elke dag van mijn nieuwe woning”
alle verhalen 18/05/2021

Meneer Marechal: “Ik geniet elke dag van mijn nieuwe woning”

65-plussers uit ’s-Hertogenbosch die op zoek zijn naar een nieuwe woning kunnen gebruikmaken van de speciale ’65plus-verhuisregeling’. De regeling is speciaal bedoeld voor mensen die in een grote huurwoning wonen en de stap naar een kleinere gelijkvloerse huurwoning willen maken, liefst dicht bij voorzieningen. Zo kunnen ze zo lang mogelijk zelfstandig én comfortabel thuis blijven wonen. Sinds november vorig jaar vonden al 26 mensen een nieuwe, passende woning. Meneer Marechal hoorde tot de gelukkigen.

Een grote stap om te verhuizen

Als een van de eersten maakte Meneer Marechal gebruik van de 65plus-verhuisregeling. Zijn woning werd hem te groot. Hij stond al 22 jaar ingeschreven, maar had nooit eerder op een woning gereageerd. “Het was best een grote stap om toch te reageren, mijn oude huis achter te laten en een geschikte woning te vinden”, zegt meneer Marechal. “En dan ook nog alles rondom de verhuizing regelen.” Uiteindelijk kreeg hij dankzij de regeling al na een paar weken een geschikte woning. “Ik geniet elke dag van het mooie uitzicht op de vijver voor het huis en van de zon in mijn tuin.”

Proefproject van twee jaar

De 65plus-verhuisregeling is een proefproject van twee jaar. Vier Bossche woningcorporaties nemen eraan deel: BrabantWonen, JOOST, Zayaz en Mooiland. Ze willen er op deze manier voor zorgen dat meer grote woningen vrijkomen voor andere woningzoekenden. 65-plussers kunnen een aanvraag doen voor de regeling. Als ze aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze op de website van WoonService Regionaal met voorrang reageren op geselecteerde appartementen en gelijkvloerse woningen. In een aantal gevallen kan ook sprake zijn van een tegemoetkoming in de nieuwe huurprijs. Dat hangt af van de huurprijs die de woningzoekende betaalt voor zijn of haar huidige woning. Bovendien kan een bewoner gebruik maken van een verhuiscoach, die helpt de laatste ‘verhuisdrempels’ weg te halen.

Wilt u ook kleiner en gelijkvloers gaan wonen? Klik hieronder voor meer informatie!

Meer informatie