Kleur voor de deur: "Het kijkt toch een stuk netter"
alle verhalen 23/06/2020

Kleur voor de deur: "Het kijkt toch een stuk netter"

Een lapje grond van anderhalve stoeptegel diep, over de breedte van de voorgevel. Meer is het niet. En toch geeft die ene streep groen voor de deur hun straat net iets meer karakter, vinden Jan Versteegh en zijn buren Nardje en Marinus Meijer. 

Kaal en stenig

Hij heeft toevallig nét nog een rondje gemaakt met de bladblazer. “Even wat oud groen en zwerfvuil uit de geveltuintjes wegblazen.” Jan Versteegh is zuinig op zijn nieuwe strookje kleur voor de deur. En op dat van de buren. “Zeg eens eerlijk, het kijkt toch een stuk netter zo?”
Nardje: “Onze huizen grenzen direct aan de stoep. De voorgevel zag er wat kaal en ‘stenig’ uit. Zeker in vergelijking met het huizenblok hiernaast. Die bewoners hebben allemaal hun eigen voortuin.”

Langs de deuren

Ze waren enthousiast over het idee om geveltuintjes aan te leggen. Marinus: “Het ging alleen door als het hele huizenblok zou meedoen. Dus ben ik persoonlijk langs alle deuren gegaan. En de afspraak is dat je als huurder zelf voor de aanplanting zorgt en het tuintje onderhoudt.” Soms steken Marinus en Jan samen de handen uit de mouwen. Van de week nog hebben ze alle geveltuintjes van het huizenblok besproeid. En zo zorgen die paar vierkante meter aan geveltuintjes voor een beetje verbinding in de buurt. Al is dat volgens Marinus nauwelijks nodig, want het wás er al gezellig.

Meer informatie