Gracia woont haar leven lang in Oss: ‘Ik woon hier heerlijk’
alle verhalen 15/05/2024

Gracia woont haar leven lang in Oss: ‘Ik woon hier heerlijk’

Het liefst houden we huurders zo lang mogelijk bij ons. Dat is voor ons een teken dat ze fijn op hun plek zitten. Gracia (64) woont al sinds dat ze zes weken oud is in haar huis in Oss. We kwamen haar én haar hond Beertje tegen in haar mooie voortuin. 

Gracia woont haar leven lang in Oss: ‘Ik woon hier heerlijk’

Eigen smaak

Gracia is blij met haar woning aan de Vlashoekstraat in Oss. Zo blij, dat ze er al een mooie 64 jaar woont. “Toen ik zes weken oud was, ben ik hier komen wonen. In die tijd is er natuurlijk veel veranderd. Het leven loopt hoe het loopt, en daar ga je in mee”, vertelt ze. Haar voortuin ligt er netjes bij, en je ziet dat Gracia veel tijd en moeite in haar omgeving steekt. “Ik heb het huis naar mijn eigen smaak ingericht, binnen én buiten. Daar geniet ik van, het is zo echt mijn plekje.”

Gezellige zomers

De sfeer in de Vlashoekstraat is gemoedelijk, volgens Gracia. Ze vertelt, “In de zomer is het hier heerlijk. Dan zitten Beertje en ik in mijn voortuin, en klets ik met alle voorbijgangers. De voordeur staat open, en iedereen is welkom voor een kop koffie of een ander drankje.” In deze wijk in Oss staan veel woningen van BrabantWonen, ieder met hun eigen unieke verhaal. De wijk is divers. “Hier komt van alles voorbij, dat maakt het zo gezellig”, vertelt Gracia.

Aan Gracia en haar buurtgenoten wensen we nog vele jaren vol woonplezier. Maar dat komt volgens haar wel goed: “Of ik hier fijn woon? Natuurlijk! Anders zat ik hier niet al 64 jaar!”