Een dankbaar geluid voor de stille krachten van de Catharinahof
alle verhalen 07/09/2023

Een dankbaar geluid voor de stille krachten van de Catharinahof

In de Catharinahof in Grave komen allerlei mensen samen. Sommigen wonen in een zelfstandig appartement, anderen hebben constante zorg nodig. Toch kunnen zij naast elkaar wonen, maar dat lukt alleen met de hulp van toegewijd personeel. Zij staan niet altijd op de voorgrond. Daar besloot Wim Snijder, bewoner van de Catharinahof, wat aan te doen.

“Twee keer per jaar krijgen wij het tijdschrift van BrabantWonen op de deurmat en elke maand de nieuwsbrief in de mail”, vertelt Wim Snijder. “Daarin zie ik een hoop mensen terugkomen die ontzettend mooi werk doen, maar ik miste er een paar! Toen er laatst een oproep kwam om te vertellen over wat ons opvalt in ons woongebied, besloot ik wat te schrijven. Ik vind het heel belangrijk dat deze mensen erkenning krijgen voor het werk dat zij doen.”

Harde werkers met een hart van goud

Hoewel het compliment van Wim Snijder aan alle medewerkers gericht is, noemt hij speciaal Ruben, Florian, Robert en Akim. Ruben Pouwels werkt voor BrabantZorg als huismeester bij de Catharinahof. “Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat het huis draaiende blijft”, zegt hij. “We regelen bijvoorbeeld dat dingen gerepareerd worden. Samen met Johan proberen we dat zo goed en zo snel mogelijk op te lossen.”

Johan de Vree regelt alles rondom brandveiligheid en legionella op 36 zorglocaties, waaronder de Catharinahof. Hij werkt al 20 jaar bij BrabantWonen en doet dat nog elke dag met veel plezier. “Ik vind dat keileuk. Eigenlijk ga ik nooit met tegenzin naar mijn werk. Ik kom ook heel graag op de Catharinahof. Wat mij betreft is dit het mooiste gebouw binnen BrabantWonen. En dat komt ook door de leuke collega’s.”

Van de schaduw in het zonnetje

“Deze mensen vervullen hun werk onopvallend, gedienstig, attent, vriendelijk en respectvol voor hun medemens binnen de Catharinahof”, vertelt Wim Snijder. Met zijn compliment wil hij zijn dankbaarheid tonen voor de prettige leefomgeving die de bescheiden medewerkers van de Catharinahof creëren.

“Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen”, zegt Ruben. “Ons beroep bestaat grotendeels uit dingen oplossen, dus we horen vooral dingen die niet goed gaan. Dan is het extra leuk om een keer te horen dat iemand blij met ons is.” Johan vult aan: “Het is heel fijn om te horen dat je werk gewaardeerd wordt.”