3 vragen aan… meneer Strijbosch: “Ik blijf hier graag zo lang mogelijk!”
alle verhalen 07/09/2023

3 vragen aan… meneer Strijbosch: “Ik blijf hier graag zo lang mogelijk!”

Meneer Strijbosch is met een mooie 93 jaar de oudste bewoner van zijn pand in Den Bosch. Hij haalde de krant als 'Gouden huurder' - 50 jaar wonen op hetzelfde adres - in 2008. Inmiddels woont hij er nu al 65 jaar en hij wil er voorlopig nog niet weg.

3 vragen aan… meneer Strijbosch: “Ik blijf hier graag zo lang mogelijk!”

Wat vind je fijn aan je huis?

“Ik heb hier altijd graag gewoond”, zegt meneer Strijbosch. “Ik zou hier ook niet weg willen!” In de jaren dat hij er woont, heeft meneer Strijbosch zelf allerlei aanpassingen gedaan. Zo is het echt zijn eigen plekje geworden. Bijvoorbeeld in de badkamer. “Eerst was er alleen een douche, maar ik heb er een bad ingezet. Mijn vrouw vond het fijn om in bad te liggen.”

Meneer Strijbosch woont op de derde verdieping. Dat betekent dat hij elke dag aan zijn beweging komt. “Dat zijn zo’n 60 treden, maar dat gaat nog steeds. Bewegen vind ik heel belangrijk. Dat moet ook wel, want ik blijf hier graag!”

Kun je wat leuks vertellen over je buurt?

Meneer Strijbosch heeft al veel mensen zien komen en gaan in de buurt. “Vroeger was het hier wel een beetje anders. Er woonden veel mensen van het Brabants Orkest. Die trof ik dan in de stad of het café. Later verhuisde dat orkest naar Eindhoven en de mensen zijn meeverhuisd.” Die veranderingen vindt hij niet erg. “Ik ben niet meer de jongste, maar ik pas me ook graag aan op de mensen om mij heen. Gelukkig is het een fijne buurt. Ik woon hier goed.”

Er is ook genoeg contact in de portiek. “Ik buurt altijd nog met de fietsenmaker hier. Die zat er vroeger ook al. Het is bijzonder om te zien hoe hij fietsen uit elkaar haalt en weer in elkaar zet.” Die fascinatie voor vakmanschap komt niet uit de lucht vallen. Vroeger verkocht meneer Strijbosch gordijnen, iets dat zijn kinderen hebben overgenomen. “Op woensdagen ga ik nog mee inkopen doen met mijn dochter. Dat levert een bijzondere band met de buurt op”, vertelt hij terwijl hij een doos met stofstalen pakt. “Die geef ik wel eens aan de kinderen van de school hier, om mee te knutselen.”

Ook buiten de buurt bouwt meneer Strijbosch een band op met de mensen. “Nu ga ik dagelijks nog naar café Hart van Brabant om een kopje koffie te drinken en de krant te lezen. Die leggen ze ’s ochtends voor mij klaar en daar staat het kopje koffie al bij”, lacht hij.

Heb je een tip voor BrabantWonen?

Een duidelijke tip heeft meneer Strijbosch niet. “Ik woon al heel lang met veel plezier in hetzelfde huis. Dat kan niet iedereen zeggen. Ik blijf hier nog zo lang mogelijk zitten. Dat het allemaal ook nog gaat, vind ik mooi. De andere bewoners vinden dat ook bijzonder.”