3 vragen aan... Marie-Louise: ‘Van mijn huis uit 1886 zijn er maar twee’
alle verhalen 13/09/2022

3 vragen aan... Marie-Louise: ‘Van mijn huis uit 1886 zijn er maar twee’

Aan de Zuid-Willemsvaart woont Marie-Louise Henskens op een van de mooiste plekjes van ’s-Hertogenbosch. In deze editie van ‘3 vragen aan…’ vertelt de 70-jarige Bosschenaar over de oude stijl van haar woning, familie in de buurt en drankjes aan het water.

Drie vragen aan Marie Louise Henskens

Wat vind je fijn aan je huis?

“Ik woon in een huis dat is gebouwd in 1886. Daarvan zijn er maar twee en dat vind ik fantastisch. Er zijn zó veel dingen fijn aan mijn woning. De hoge plafonds, de oude keuken, de openslaande tuindeuren. Ik kijk uit op prachtige bomen, die ervoor zorgen dat het altijd koel is in huis. Toen het laatst zo warm was, werd het hooguit 25 graden binnen. Ik woon aan het water en kan aan de overkant een kop koffie of wijntje drinken met vrienden of kennissen. Je neemt gewoon je eigen stoeltje en tafel mee en zoekt een fijne plek.”

Kun je wat leuks over de buurt vertellen?

“Ik vind het fijn dat ik dicht bij mijn familie woon. Mijn neef en nicht wonen om de hoek, en bij mijn dochter ben ik in acht minuten. De steun van mijn familie is voor mij heel belangrijk. Verder is het altijd feest in de buurt, omdat ik zo goed als in het centrum woon. Den Bosch bruist! Er zijn vaak mooie tentoonstellingen, bierfeesten en er is altijd muziek in de stad. Ik hoef me nooit te vervelen. Ook woont een vriendin tegenover me en een paar maanden geleden heb ik een nieuwe buurvrouw gekregen. Ik vind het leuk om af en toe met hen wat te drinken.”

Heb je een tip voor BrabantWonen?

“BrabantWonen doet alles voor mij, dus ik vind het moeilijk om een tip te geven. Maar ik heb wel twee dingen waar ze eens over na kunnen denken. Ten eerste zou het mooi zijn als ze het huis naast mij bewoonbaar maken. Dat staat al sinds mei leeg en het lijkt me leuk om weer buren te hebben. Maar aan dat huis moet veel gebeuren, dus ik snap het wel. Ook denk ik dat BrabantWonen meer met groen kan doen. Volgens mij vinden ze dat een belangrijk onderwerp, maar is het moeilijk om daar in mijn buurt wat mee te doen. De meeste woningen zijn namelijk niet van BrabantWonen. Maar nogmaals: ik ben heel blij met wat ze allemaal voor me doen.”