3 vragen aan… Anette: ‘We drinken nog altijd koffie voor het huis’
alle verhalen 19/12/2023

3 vragen aan… Anette: ‘We drinken nog altijd koffie voor het huis’

Al bijna twintig jaar woont Anette Vos - Van den Berg (60) met haar man Frans (65) aan de Witte de Witstraat, in de Bossche wijk De Kruiskamp. In deze nieuwe editie van ‘3 vragen aan…’ vertelt ze waarom zij zich daar nog altijd thuis voelen. Tipje van de sluier: ze hebben een man cave én een woman cave!

Natuurlijk Samen

Wat vind jij fijn aan je huis?

“Nou, heel veel. Maar als ik echt over nadenk, dan zeg ik toch: ik heb een thuis. We wonen er heerlijk, Frans en ik. Het is best een groot huis, voor met zijn tweetjes. En het mooie is dat we allebei boven een eigen kamer hebben, waar we heel graag zijn. We moeten daar zelf wel eens om lachen: een man cave voor Frans en een woman cave voor mij. Frans heeft zijn kamer helemaal naar zijn smaak en liefhebberij ingericht, met minitreintjes en zo. En ik heb mijn eigen meidenhobbykamer eigenlijk. Super!”

“We hebben pas uitgerekend dat we er al sinds 2005 wonen. Bijna twintig jaar dus. Als je dan terugkijkt denk je weleens, hoe kan dat toch zo snel gaan? Overigens duurde het wel even voordat ik me hier helemaal thuis voelde. Ik heb in het begin heel erg moeten wennen aan de stad, want ik ben een echte dorpsmeid; ik kom uit Loosbroek. Daar liepen we bij elkaar achterom. Voor mij was het in het begin best raar dat hier altijd de deuren dicht zijn, dat je aan moet bellen. Maar ook dat went, hè? Ik ben gewoon heel, heel happy hier. Weet je, ik ben 60 en Frans is 65, we zijn echt al een beetje kneuterig. Hebben het goed met onze hond Pien en kater Harrie… Lekker op de bank, met een muziekje of de tv aan, lekker bakkie koffie, borreltje op z'n tijd. Meer hebben wij niet nodig.”

Hoe gaat het met de buurt?

“Vroeger gingen we als buurtbewoners meer met elkaar om. Kwamen we vaker samen om wat te drinken, of werd er gebarbecued. Maar ja, een hoop mensen zijn weggetrokken. En er zijn jonge gezinnen voor in de plek gekomen. Ook veel nationaliteiten, waardoor je wat minder makkelijk met elkaar in contact komt.

Gelukkig hebben vooral de oudere bewoners nog steeds een heel goed contact met elkaar. En we doen dingen samen. Vanavond gaan we bijvoorbeeld naar de bingo. Heel gezellig. En in de zomerdag drinken we nog altijd koffie voor het huis, in plaats van erachter. We zijn er altijd voor elkaar, hè. Je hebt elkaars sleutel.”

Heb je nog een tip voor BrabantWonen?

“Goeie vraag... Daar denk ik eigenlijk nooit zo over na! Ik zou het wel fijn vinden als BrabantWonen wat inloopmiddagen of -avonden zou organiseren over bepaalde onderwerpen. Gewoon een buurtavond om even over dingen te praten. Zoals over de straatverlichting, de stoepen, of het veiligheidsgevoel. Ergens hier in de buurt of zo, misschien in een wijkgebouw. Ooit heb ik weleens gelezen dat ze zoiets doen, maar hier heb ik het in elk geval nooit meegekregen. Ik zou er zeker heen gaan!”