iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen

Tijdelijk huren

In het kader van de leegstandswet stelt BrabantWonen als proef tien woningen beschikbaar met een tijdelijk huurcontract. Woningzoekenden die dringend op zoek zijn naar een woning, maar niet voldoende inschrijfduur hebben opgebouwd, kunnen in aanmerking komen voor een sociale huurwoning met een tijdelijk huurcontract. Deze woningen worden via WoonService Den Bosch aangeboden.

Deze woningen staan in het herstructureringsgebied Orthen-Links in 's-Hertogenbosch. De huurovereenkomst is voor de duur van zes maanden. Deze kan na verloop telkens met zes maanden verlengd worden. Het verlengen van het huurcontract is afhankelijk van het aantal woningen in het blok, waarvan de huurovereenkomst is opgezegd door de oorspronkelijke huurder. Op het moment dat er geen oorspronkelijke huurders meer in een blok wonen, kan BrabantWonen besluiten om deze te slopen ten behoeve van de wijkvernieuwing. U kunt tussentijds uw huurcontract opzeggen met een opzegtermijn van één maand.

Interesse

Heeft u interesse om een woning met een tijdelijk huurcontract te huren? Deze woningen worden, net als de andere sociale huurwoningen via WoonService aangeboden. In de advertentie staat vermeld of het om een tijdelijk huurcontract gaat.

Om in aanmerking te komen, moet u ingeschreven staan bij WoonService. Reageren op woningen kan door middel van uw inschrijfnummer. Bij het accepteren van de woning komt u inschrijving te vervallen. WoonService Den Bosch zorgt ervoor dat na de ondertekening van uw tijdelijk huurcontract een nieuwe inschrijving wordt aangemaakt met uw oude inschrijfduur. Zo behoudt u uw inschrijfduur. De kosten van de nieuwe inschrijving komen voor uw rekening.

Direct na het ingaan van uw tijdelijk huurcontract, ontvangt u van BrabantWonen een brief dat de huurovereenkomst over zes maanden wordt beëindigd. Als uw huurovereenkomst verlengd wordt, ontvangt u tijdig bericht van BrabantWonen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de rubriek Vraag en Antwoord. Ook kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers van de afdeling Klant en Wonen.
Een ogenblik geduld a.u.b.