nieuwsoverzicht 28/04/2021

Buurtbewoners 'op roverspad'

Op vrijdag 23 april zijn buurtbewoners uit Boschveld ‘op roverspad’ gegaan om planten en struiken die rondom de te slopen flat aan de Copernicuslaan staat te redden. Dit deden zij samen met Struikroven, een Eindhovens initiatief, en Stichting Transfarmers, onder andere bekend van De Graafse Akker. Omdat deze actie voor de eerste keer in de stad plaatsvond, ging wethouder Mike van der Geld mee op roverspad en ook raadslid Geert Verbruggen was van de partij.

Planten en struiken die nu nog rond de te slopen flat stonden, zijn uitgegraven om een nieuwe bestemming verderop in de wijk te krijgen. BrabantWonen en A. Van Liempd Sloopbedrijven hebben dit initiatief ondersteund om het groen, waarvan het zonde is om het te vernietigen, te redden.

Het geredde groen heeft in overleg met de gemeente 's-Hertogenbosch nieuwe plekken in Boschveld gekregen. Bijvoorbeeld bij de nieuwbouw in Boschveld. Ook mochten buurtbewoners een plant komen halen voor hun eigen voor- of achtertuin.

Eerste struikroversactie in ‘s-Hertogenbosch

Deze actie wordt door Struikroven gecoördineerd en uitgevoerd. Stichting Transfarmers helpt mee en assisteert de bewoners bij het verplanten en het regelen van compost. Het is de eerste keer dat Struikroven actief is in ‘s-Hertogenbosch. En als het aan de Struikrovers, BrabantWonen en de gemeente ligt zeker niet te laatste.