natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

nieuwsoverzicht 07/12/2020

Start bouw WonenZoals

We zijn gestart met de bouw van 18 appartementen en 2 gemeenschappelijke ruimten aan de Mozartsingel in ‘s-Hertogenbosch. Een feestelijk moment! Dat hadden we graag samen met u, de toekomstige bewoners en hun nieuwe buren willen vieren. Maar helaas, corona. Kijk hier naar een mini-feestje met de toekomstige nieuwe bewoners in de hoofdrol.

De nieuwe bewoners

Op de voormalige schoollocatie aan de Mozartsingel bouwen we een woonvoorziening voor 18 jongeren met een (lichte) lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Zij gaan hier zelfstandig maar toch samen wonen, met 24-uurs zorg en begeleiding. De toekomstige bewoners wonen nu bij hun ouders thuis, maar willen graag 'uitvliegen'. Ze zijn bevriend geraakt via school. Hun ouders hebben het initiatief genomen om samen geschikte woonruimte te vinden: WonenZoals.

Wat gaan we bouwen?

Deze kleinschalige woonvorm met leeftijdsgenoten bestaat uit 18 duurzame appartementen en 2 gemeenschappelijke ruimten. Verdeeld over twee bouwlagen. Zes appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. De hoofdingang komt aan de Mozartsingel, met elf eigen parkeerplaatsen en een gemeenschappelijke tuin.

Energiezuinig en circulair gebouw

Het 'nul-op-de-meter' gebouw wekt net zoveel energie op als het verbruikt. Met zonnepanelen op het dak. Bodemwarmtepompen zorgen voor verwarming, koeling en warm water. Het gebouw is vergaand circulair. De houten draagconstructie bestaat uit kruislings gestapelde lagen hout, zo sterk als beton. Ondergrondse tanks vangen regenwater op voor toiletspoeling. De gevelbekleding is van keramisch materiaal met een vulling van populierenhout van Nederlandse bomen. Verder gebruiken we houtvezel voor isolatie, gerecyclede gipsplaten en sedum op het dak. Kortom: een bijzonder gebouw met een warme uitstraling en een zeer duurzaam karakter. Voor bijzondere mensen!

Samenwerking corporaties voor méér houtbouw

Lente is een samenwerkingsverband van acht Brabantse corporaties: Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos, WonenBreburg en Zayaz. Binnen Lente delen we kennis en inspiratie op thema’s, zoals duurzaamheid en inkoop. Door samen te werken krijgen we vernieuwing en verandering voor elkaar. Zo onderzoeken we samen het gebruik van houtbouw bij nieuwbouw en het effect op CO2-reductie.

Meer informatie