Nieuwe Hoeven
Nieuwe Hoeven
onze projecten
NieuwbouwIn aanbouw

Nieuwe Hoeven

BrabantWonen vernieuwt woonzorglocatie Nieuwe Hoeven aan de Udendreef in Schaijk. Het huidige gebouw maakt plaats voor 7 kleinere gebouwen. Het geheel krijgt het karakter van een buurtschap en wordt omringd door het groen van de Maashorst.

BrabantZorg huurt de woonzorglocatie van ons en verleent er zorg aan mensen met ernstige geheugenproblemen zoals dementie.

Planning

Als alles volgens planning verloopt leveren we Nieuwe Hoeven in 2023 op.

Details

Nieuwe Hoeven was een van de eerste verzorgingstehuizen in Nederland voor mensen met dementie. Inmiddels is het tehuis 50 jaar oud en een begrip in Schaijk en omgeving. De woonzorglocatie van BrabantZorg ligt midden in de bosrijke omgeving van de Maashorst. Dat maakt Nieuwe Hoeven een unieke plek

Niet meer van deze tijd

De huisvesting is niet meer van deze tijd. Het gebouw straalt nog steeds de ‘ziekenhuissfeer’ uit van 50 jaar geleden. Daarnaast is de energierekening erg hoog en lopen de onderhoudskosten ieder jaar op.

Zeven kleinere gebouwen

Samen met BrabantZorg en een team van experts stelden we een plan op voor de nieuwbouw. Het grote gebouw maakt plaats voor 7 kleinere gebouwen. Het geheel krijgt het karakter van een buurtschap, omringd door het groen van de Maashorst.

Groene omgeving belangrijk

Bewoners wonen in groepen, midden in de natuur. Tussen de gebouwen komen tuinen, weides en wandelpaden waar ze zich vrij kunnen begeven. De groene omgeving speelt een belangrijke rol bij de verzorging en behandeling van de bewoners.

Duurzaam gebouwd

De gebouwen worden opgebouwd uit houtskeletbouw. Dit zorgt voor een aanzienlijke CO2-afname tijdens de bouw. Op het dak liggen honderden zonnepanelen en de verwarming en koeling halen we uit de grond. Door deze duurzame manier van bouwen houden we de energiekosten betaalbaar en dragen we bij aan een beter klimaat.

Verhuur

BrabantZorg verhuurt de woningen aan de bewoners van Nieuwe Hoeven. Wilt u meer weten over de verhuur of de zorg? Kijk dan op de website van BrabantZorg

Contact

Neem voor informatie over de bouw contact op met BrabantWonen. Wilt u meer weten over de verhuur of over de zorgverlening? Neem dan contact op met BrabantZorg.

Nieuws

 • Groen licht voor Nieuwe Hoeven Schaijk

  Groen licht voor Nieuwe Hoeven Schaijk

  01 jun. 2021

  Na de zomervakantie start BrabantWonen met de bouw van de BrabantZorg-locatie Nieuwe Hoeven in Schaijk. De woonzorglocatie wordt compleet vernieuwd. Het huidige gebouw maakt plaats voor zeven kleinere gebouwen die duurzaam worden gebouwd midden in het groen van de Maashorst. Onlangs verleende gemeente Landerd de omgevingsvergunning en dat betekent dat de bouw kan starten. lees meer

  Nieuwe Hoeven was een van de eerste verpleeghuizen voor mensen met dementie in Nederland. Veel mensen kennen het en dragen het een warm hart toe. De huisvesting laat echter te wensen over. Het gebouw is vijftig jaar oud en gebouwd in de ‘ziekenhuisstijl’ van die tijd. Zo beschikt niet iedere bewoner over eigen sanitair. Daarnaast is de jaarlijkse energierekening hoog en wordt het onderhoud steeds kostbaarder.

  Natuur altijd dichtbij

  Het grote gebouw maakt plaats voor zeven kleinere gebouwen. Die krijgen het karakter van een buurtschap. Architectenbureau KAW uit Eindhoven maakte het ontwerp. In het nieuwe Nieuwe Hoeven wonen de mensen in groepen, midden in de natuur. Tussen de gebouwen komen tuinen, weides en wandelpaden waar bewoners zich vrij kunnen begeven. De groene omgeving speelt een belangrijke rol in de dagelijkse activiteiten van bewoners.

  Duurzaam gebouw

  Van alle 35 woonzorglocaties die BrabantZorg van ons huurt, is dit de eerste die volledig gasloos en in hout gebouwd wordt. Op het dak komen honderden zonnepanelen. De gebouwen gebruiken de bodem voor verwarming en koeling. De koeling verhoogt ook het comfort voor de bewoners. Dat is iets wat we in het huidige gebouw maar beperkt kunnen leveren. Daarnaast wordt het gebouw opgebouwd uit houtskeletbouw. Dit zorgt voor een aanzienlijke CO2-reductie van het bouwproces. Aannemersbedrijf Peter Peters uit Schaijk gaat de nieuwe gebouwen bouwen.

  Bouwen in fases

  Na de zomer start de aannemer met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, leveren we het laatste gebouw in 2023 op.

Meer informatie