onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Nieuwe Hoeven

BrabantWonen vernieuwt woonzorglocatie Nieuwe Hoeven aan de Udendreef in Schaijk. Het huidige gebouw maakt plaats voor zeven kleinere gebouwen. Het geheel krijgt het karakter van een buurtschap en wordt omringd door het groen van de Maashorst.

BrabantZorg huurt de woonzorglocatie van ons en verleent er zorg aan mensen met ernstige geheugenproblemen zoals dementie.

Planning

Als alles volgens planning verloopt leveren we Nieuwe Hoeven in 2023 op.

Details

Nieuwe Hoeven was een van de eerste verzorgingstehuizen in Nederland voor mensen met dementie. Inmiddels is het tehuis vijftig jaar oud en een begrip in Schaijk en omgeving. De woonzorglocatie van BrabantZorg ligt midden in de bosrijke omgeving van de Maashorst. Dat maakt Nieuwe Hoeven een unieke plek

Niet meer van deze tijd

De huisvesting is niet meer van deze tijd. Het gebouw straalt nog steeds de ‘ziekenhuissfeer’ uit van vijftig jaar geleden. Daarnaast is de energierekening erg hoog en lopen de onderhoudskosten ieder jaar op.

Zeven kleinere gebouwen

Samen met BrabantZorg en een team van experts stelden we een plan op voor de nieuwbouw. Het grote gebouw maakt plaats voor zeven kleinere gebouwen. Het geheel krijgt het karakter van een buurtschap, omringd door het groen van de Maashorst.

Groene omgeving belangrijk

Bewoners wonen in groepen, midden in de natuur. Tussen de gebouwen komen tuinen, weides en wandelpaden waar ze zich vrij kunnen begeven. De groene omgeving speelt een belangrijke rol bij de verzorging en behandeling van de bewoners.

Duurzaam gebouwd

De gebouwen worden opgebouwd uit houtskeletbouw. Dit zorgt voor een aanzienlijke CO2-afname tijdens de bouw. Op het dak liggen honderden zonnepanelen en de verwarming en koeling halen we uit de grond. Door deze duurzame manier van bouwen houden we de energiekosten betaalbaar en dragen we bij aan een beter klimaat.

Verhuur

BrabantZorg verhuurt de woningen aan de bewoners van Nieuwe Hoeven. Wilt u meer weten over de verhuur of de zorg? Kijk dan op de website van BrabantZorg

Contact

Neem voor informatie over de bouw contact op met BrabantWonen. Wilt u meer weten over de verhuur of over de zorgverlening? Neem dan contact op met BrabantZorg.

Nieuws

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Meer informatie