onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Nieuwbouw Graafseweg

Aan de Graafseweg staat nu het kantoorpand van BrabantWonen.

BrabantWonen heeft besloten een ander kantoor te gaan zoeken. Eerst onderzochten we of het huidige kantoorpand kon worden gerenoveerd of omgebouwd tot woongebouw, maar dat bleek niet haalbaar. Op de huidige kantoorlocatie is het mogelijk om 45 nieuwbouw appartementen te realiseren.

Planning

Er is een bestemmingsplanwijziging nodig om op deze kantoorlocatie sociale huurwoningen te kunnen bouwen. We hopen deze procedure eind 2021 te kunnen afronden. De verwachting is dat de sloop en nieuwbouw in de periode 2022/2023 plaatsvindt.

Details

Het idee is om een nieuw appartementenblok te bouwen van 4 bouwlagen en zo’n 12 meter hoog. Door de nieuwbouw een getrapte bouwvorm te geven, ontstaat afstand tot de aangrenzende eengezinswoningen aan de Aartshertogenlaan en Graafseweg. Bovendien wordt het gebouw iets 'opgeschoven' richting de rotonde.

Uitstraling

Het gebouw krijgt een zachtere uitstraling door groen op of aan de gevels en ook de omgeving te vergroenen. Het idee is dat het gebouw een bakstenen gevel krijgt. Welke soort of kleur baksteen is nog niet bekend.

Verhuur

Huurprijzen

De woningen zijn sociale huurwoningen. De definitieve huurprijzen zijn nog niet bekend.

Wanneer kom ik in aanmerking?

De woningen zijn geschikt voor alleenstaanden, kleine gezinnen en koppels. Zowel starters als doorstromers kunnen hier terecht. Er gelden geen leeftijdsgrenzen.

Om te reageren op een woning moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal 

Contact

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met het Klant Informatie Centrum.

Nieuws

 • BrabantWonen gaat kantoor vervangen voor woningen

  BrabantWonen gaat kantoor vervangen voor woningen

  24 mrt. 2021

  BrabantWonen is van plan om een nieuwe locatie te zoeken voor haar kantoor in ’s-Hertogenbosch. Het huidige kantoorgebouw aan de Graafseweg wordt te zijner tijd gesloopt. Hiervoor in de plaats komt een gebouw met circa 45 betaalbare huurappartementen terug.

  Van kantoor naar woningen

  Het huidige kantoor voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast is het te groot geworden voor het aantal medewerkers. Om deze redenen heeft BrabantWonen besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie elders in de stad en op deze plek 45 sociale huurappartementen te realiseren. Op deze manier voegen we een flink aantal betaalbare woningen toe aan de krappe woningmarkt. De woningen zijn bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens.

  Bestemmingsplan wijziging

  Op dit moment is BrabantWonen met de gemeente bezig met een stedenbouwkundige visie. Voor dit plan moet er een bestemmingsplanwijziging komen. Hiervoor wordt binnenkort de procedure opgestart. De verwachting is dat de sloop en nieuwbouw in de periode 2022/2023 plaatsvindt.

Meer informatie