Schetsontwerp flexwoningen Nieuwe Hescheweg
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Flexwoningen Nieuwe Hescheweg

Eén van de plekken waar gemeente Oss samen met BrabantWonen tijdelijk flexwoningen wil plaatsen, is het veld aan de Nieuwe Hescheweg, ter hoogte van de Meidoornlaan en de Hazenakkervijver.

Wat zijn flexwoningen?

Flexwoningen zijn moderne, volwaardige woningen die volledig in de fabriek worden geproduceerd. Zij worden kant-en-klaar op de locatie geplaatst. Hierdoor kunnen er snel extra woningen worden gebouwd. Dat is nodig, omdat de vraag naar betaalbare huurwoningen in Oss erg groot is, veel groter dan het aanbod.

Flexwoningen blijven tijdelijk op de locatie staan. Daarna kunnen de woningen ergens anders opnieuw worden gebruikt.

Voor wie zijn de flexwoningen bedoeld?

De flexwoningen zijn bedoeld voor een brede groep woningzoekenden die hier tijdelijk kunnen wonen terwijl zij verder zoeken naar een permanente huurwoning.

Waarom is deze locatie gekozen?

Voor de realisatie van de flexwoningen zijn in 2021 vier mogelijke locaties in Oss geselecteerd. Hierbij hebben we gekeken naar de eigendomssituatie, beschikbaarheid, ligging/omvang en mogelijke belemmeringen, in combinatie met voldoende spreiding over de stad. Het veld tussen de Nieuwe Hescheweg en de Meidoornlaan is eigendom van de gemeente en voldoende groot om flexwoningen te plaatsen. 

Hoe ziet het plan er uit?

Het plan bestaat uit 39 appartementen, verdeeld over 2 gebouwen van 3 verdiepingen hoog. De plannen zijn nog in voorbereiding. Er zijn verschillende haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd. Uit de onderzoeken zijn geen bezwaren of knelpunten voor het plaatsen van flexwoningen naar voren gekomen. De onderzoeksrapporten kunt u inzien op de website ruimtelijkeplannen.nl (vanaf 1 januari 2024 wordt u doorgelinkt naar de website. Het stedenbouwkundig plan is gereed. Dit is de basis voor het uiteindelijke bouwplan van de woningen. U kunt het stedenbouwkundig plan vinden op tabblad "schetsontwerp".

Planning

De gemeente heeft op 14 mei 2024 de omgevingsvergunning verstrekt. De bezwaartermijn voor belanghebbenden is 6 weken. 

We hopen de woningen eind 2024 te kunnen plaatsen.

De eerste uitwerking voor de situering van de woningen en parkeerplaatsen op het terrein is gereed. In deze presentatie staan drie mogelijke varianten uitgewerkt. Ook worden de uitgangspunten toegelicht. 

Omwonenden en belanghebbenden hebben reeds gelegenheid gehad om te reageren en hun voorkeur aan te geven. Deze inbreng is zoveel mogelijk verwerkt in de plannen. 
Klik op de afbeelding om het bladerbare document te openen of op de pdf om te downloaden.

Huurprijzen en verhuur

De voorwaarden om in aanmerking te komen en de huurprijzen zijn nog niet bekend. Als de woningen klaar zijn worden zij te huur aangeboden via Thuispoort.

Thuispoort

Op www.oss.nl/flexwoningen vindt u alle informatie en houden we u op de hoogte van de voortgang van de plannen.

Heeft u een vraag voor de gemeente? Stuur dan een mail naar

Heeft u een vraag over inschrijven bij Thuispoort? Neem dan contact op met ons Klantinformatiecentrum.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Wat zijn flexwoningen?

Een flexwoning is een kant-en-klare woning die ergens tijdelijk wordt geplaatst. Het zijn moderne, volwaardige woningen die volledig geproduceerd worden in een fabriek. Via een speciaal transport komen de woningen kant-en-klaar aan op de locatie. Daarna worden ze vakkundig op hun plaats gezet. BrabantWonen zorgt voor het bouwrijp maken van de locatie voordat de woningen geplaatst kunnen worden. Nadat de woningen zijn geplaatst kunnen ze aangesloten worden op riool, water en elektriciteit.

Door deze manier van bouwen kunnen flexwoningen veel sneller gebouwd worden dan reguliere woningen.

Hoe zien flexwoningen eruit?

BrabantWonen heeft al goede ervaring met flexwoningen in 's-Hertogenbosch. Wilt u weten hoe dat er uit ziet? Bekijk dan de projectpagina Flexwoningen op tijdelijke locaties.


voorbeeld van flexwoningen

Hoe lang blijven de woningen hier staan?

De woningen blijven hier maximaal 15 jaar staan.

Wat voor soort woningen komen hier?

Er komt een mix van twee- en driekamerappartementen.

Hoeveel woningen komen hier?

Aan de Meidoornlaan / Nieuwe Hescheweg komen 39 flexwoningen.

Bewoners van flexwoningen krijgen een tijdelijk huurcontract. Hoe werkt dat precies?

De woningen dienen als tijdelijke oplossing. De huurovereenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd en kan niet langer duren dan de duur van de omgevingsvergunning (maximaal 15 jaar). We benadrukken bij de kandidaten dat de te huren woning een tijdelijke oplossing is.

Bij de start van het huurcontract behouden de bewoners de inschrijftijd die zij al hadden opgebouwd bij Thuispoort. Tijdens de huurperiode bouwen ze de inschrijftijd verder op, zodat zij na enige tijd kunnen doorstromen naar een permanente huurwoning. 

BrabantWonen biedt geen woning aan wanneer de huurovereenkomst afloopt. Tijdens de huurperiode is het wel mogelijk door een medewerker van BrabantWonen ondersteund te worden bij het vinden van nieuwe huisvesting.

Meer informatie

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

  • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.