natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
nieuwsoverzicht 03/07/2024

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst met Barli

Samen met Woonmeij, JOOST, Woonveste, Charlotte van Beuningen, Zayaz, Mooiland, Area, Peelrand Wonen en Wonen Vierlingsbeek en bouwer Barli B.V. uit Uden bundelen wij onze krachten om de komende vijf jaar 1.000 verplaatsbare woningen in hout te realiseren. Vandaag heeft onze bestuurder Harrie Windmüller samen met de andere bestuurders hiervoor de samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het hart van het werkgebied, het gemeentehuis in Uden.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst met Barli

Woningnood

De behoefte aan nieuwe woningen is enorm, vooral om de acute woningnood aan te pakken. In maart vorig jaar is de regionale woondeal Noordoost-Brabant ondertekend. Hierin spraken we af hoeveel woningen we willen bouwen tot 2030. Om dit doel te bereiken, kiezen wij samen met de andere negen woningcorporaties voor modulair bouwen. Elke corporatie werkt samen met Barli uit Uden. Barli maakt deze verplaatsbare woningen in hun fabriek in Uden. Zodra deze klaar zijn worden ze kant-en-klaar naar de bouwlocaties gebracht.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst met Barli

Sneller de sleutel

Mark Wonders, directeur-bestuurder Woonmeij, namens de 10 woningcorporaties: “Met deze samenwerking zetten we woorden om in daden, precies voor wie wij er willen zijn: voor onze bewoners en woningzoekenden. Zij gaan dit merken, omdat zij veel sneller de sleutel van een nieuwe woning krijgen. Maar ook wij, woningcorporaties, en gemeenten -als onze belangrijkste partner- gaan dit merken, omdat er veel minder schaarse menskracht nodig is om deze projecten te realiseren.”

  • Delen