Schetsontwerp Het Zonnelied
nieuwsoverzicht 19/02/2024

Nieuwbouw Het Zonnelied – Ammerzoden

BrabantWonen realiseert vier nieuwe kleinschalige groepswoningen op het voorterrein van BrabantZorg locatie Het Zonnelied in Ammerzoden. Er gaan 36 van de huidige bewoners van Het Zonnelied wonen. Naar verwachting start de bouw begin maart en wordt de nieuwbouw begin 2025 opgeleverd.

In de nieuwe vleugel op de begane grond komen vier kleinschalige en duurzaam gebouwde groepswoningen voor ieder negen bewoners. Drie groepswoningen zijn voor bewoners met dementie, één voor bewoners met somatische klachten. Dankzij de verbinding met Het Zonnelied, kunnen bewoners straks gebruikmaken van het gezellige bruine café, het restaurant en de kapper. Elke groepswoning heeft een huiskamer en een terras met toegang tot een mooie, gezamenlijke en omsloten binnentuin. Elk appartement heeft eigen sanitair en een buitendeur naar een eigen terras.

Felicia Brandsma, raad van bestuur BrabantZorg:
“Samen met onze partner BrabantWonen maken we onze 28 gezamenlijke locaties klaar voor de toekomst. Zowel qua vastgoed, veiligheid, duurzaamheid als zorgtechnologie en hoe we er werken. Bewoners met een zware zorgvraag wonen er fijn en voor medewerkers is het er prettig werken. Dankzij de nieuwbouw op Het Zonnelied zetten we weer een mooie stap op weg naar Elke dag zo fijn mogelijk voor bewoners en medewerkers. Hoe mooi is het dat de bewoners met dementie hun eigen voordeur hebben en naar buiten kunnen als ze dat willen en dat alle bewoners van de nieuwbouw gebruik kunnen maken van alle voorzieningen van Het Zonnelied?”

Duurzaam gebouw

De nieuwbouw wordt volledig duurzaam gebouwd. “Er komen zonnepanelen op het dak”, licht Paul Smeets, ontwikkelaar Brabantwonen, toe. “Daarnaast zijn de woningen gasloos en goed geïsoleerd. Om de biodiversiteit te versterken wordt het dak voorzien van een natuurdak met verschillende soorten begroeiing.” Aannemersbedrijf Hoedemakers uit Rosmalen gaat het nieuwe gebouw bouwen. “Zij hebben zeer veel ervaring met duurzaam bouwen en daarom zjn wij blij dat we in hen een samenwerkingspartner hebben gevonden.

Meer informatie

  • Delen