BrabantWonen trotse winnaar van Duurzaamheidsprijs 2023
nieuwsoverzicht 24/05/2023

Trotse winnaar van Duurzaamheidsprijs 2023

Amersfoort - Dinsdag 23 mei zijn de winnaars bekend gemaakt van de Duurzaamheidsprijs 2023. BrabantWonen heeft in de categorie ‘grote corporaties’ de eerste prijs in ontvangst genomen.

‘Heel gaaf dat we deze prijs hebben gewonnen”, aldus Minko de Weerd, adjunct directeur van BrabantWonen. “Ik ben vooral heel erg trots op alle collega’s die hier heel hard aan hebben gewerkt en werken. Deze prijs is een bevestiging dat duurzaamheid écht in onze organisatie zit. Het moedigt ons aan om te blijven verduurzamen om de uitstoot van CO2 terug te dringen”.

Republiq reikt jaarlijks de Duurzaamheidsprijs uit aan woningcorporaties die in de twee meest recente jaren de grootste CO2-reductie hebben gerealiseerd.

BrabantWonen trotse winnaar van Duurzaamheidsprijs 2023

Duurzaamheidsprijs

De Duurzaamheidsprijs is een initiatief om corporaties die stappen zetten in het verduurzamen van hun woningvoorraad, toe te juichen en in het zonnetje te zetten. Dit jaar is daarbij onderscheid gemaakt in de categorieën kleine corporaties (tot 5.000 eenheden), middelgrote corporaties (tot 15.000 eenheden) en grote corporaties (vanaf 15.000 eenheden). De andere winnaars zijn: Woningbouwvereniging Oostzaanse Volkshuisvesting (in de categorie kleine corporaties) en HW Wonen (in de categorie middelgrote corporaties).

Hoe wordt de prijs bepaald?

BrabantWonen trotse winnaar van Duurzaamheidsprijs 2023De duurzaamheidsprijs is volledig tot stand gekomen op basis van openbare data. Jaarlijks vraagt Republiq bij de grootste netbeheerders de verbruiken op van het bezit van de woningcorporaties en bepaalt hiermee het verbruik per huishouden per jaar. Op deze manier is het energieverbruik van vrijwel alle corporatiewoningen in Nederland in beeld en kan een besparing worden berekend. In de methode voor het bepalen van de top 10 zijn daarnaast de corporaties onderling per netbeheerder gebenchmarkt.

Meer informatie

  • Delen