Belangrijk bericht over cv-ketels
nieuwsoverzicht 17/10/2022

Stijgende energieprijzen: wat nu?

De energieprijzen gaan flink omhoog. Dat roept bij veel mensen vragen op. Wat betekent dat voor mijn energierekening? Kan ik de kosten nog wel betalen? Kan ik als huurder zonnepanelen of isolatie krijgen via BrabantWonen? In dit bericht geven we antwoord op uw vragen.

natuurlijk samen

De prijzen voor elektriciteit en gas stijgen hard. De energierekening kan daardoor deze winter honderden euro's hoger zijn dan het jaar ervoor. Hoeveel dat uiteindelijk is, hangt van veel dingen af. Bijvoorbeeld van uw energieverbruik. De overheid neemt maatregelen. Er komt een soort maximumprijs. Maar hoe dat werkt is nu nog niet duidelijk.

Isoleren en verduurzamen

Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder energie. We werken hard aan het verduurzamen (en daarmee ook isoleren) van woningen. Dat kan natuurlijk niet in één keer. Maar we gaan de woningen met de laagste energielabels (E/F/G) versneld aanpakken.

Ook als uw woning nog niet aan de beurt is, zijn verbeteringen mogelijk. Bijvoorbeeld dakisolatie, spouwmuurisolatie of aansluiting voor elektrisch koken. U betaalt dan een kleine huurverhoging, maar uw energiekosten gaan behoorlijk omlaag. U kunt dit aanvragen via onze website op de pagina 'Verbeteringen op maat'. 

Zonnepanelen op het dak

Door zonnepanelen kunt u besparen op uw energiekosten. Meer weten? Meld u via de website aan voor een gratis adviesgesprek. 

Wat u zelf kunt doen

Wilt u weten wat u zelf kunt doen om uw energieverbruik te beperken? Korter douchen, de verwarming iets lager of gebruik van ledlampen kan uw energierekening een stuk verlagen. Kijk op onze internetpagina 'Hoe kunt u energie besparen?' voor meer handige tips en informatie. 

Geldproblemen? Neem contact op!

Lukt het u niet om de huur op tijd te betalen? Of heeft u andere schulden? Aarzel dan niet en neem zo snel mogelijk contact met ons op. Wij denken graag mee over een oplossing. 

BrabantWonen als energieleverancier

Meestal komt de energie (gas en stroom) in uw huis van een landelijke energieleverancier. Maar het kan ook zijn dat BrabantWonen uw energie levert. Dat doen we alleen als u in een appartementencomplex woont met een WKO of blokverwarming. Wij hebben halverwege 2021 een nieuw energiecontract gesloten met onze leverancier. Dat contract loopt van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2024. Het contract is afgesloten voordat de prijzen enorm gingen stijgen. Hoe dat precies zit leest u op onze pagina 'BrabantWonen als energieleverancier.'

Meer informatie

  • Delen