De Hofstad. Fotografie Igor Vermeer
nieuwsoverzicht 04/02/2021

De Hofstad: 96% bewoners is akkoord met renovatie Fase 1

In de jaren negentig bouwde BrabantWonen 234 woningen in De Hofstad. Tijd om de huurwoningen weer op te knappen. In februari start het duurzaam onderhoudsplan van de eerste 74 woningen. Zodat bewoners straks comfortabeler en energiezuiniger wonen. Dat combineren we met de uitstraling ervan en van de buurt. Vooraf goed luisteren naar bewoners en hun wensen en behoeftes meenemen in de verbeterplannen werpt nu al vruchten af.

De Hofstad. Fotografie Igor Vermeer

96% akkoord met renovatie Fase 1

Zonnepanelen, isolatie, ventilatie, onderhoud, deuren, kozijnen… ’t Wordt een bijzondere renovatie die van de bewoners van De Hofstad veel zal vragen. Door corona moesten we iets anders bedenken dan informatiebijeenkomsten. Daarom hebben we iedereen apart ontvangen in ’t Hofhuis en verteld over de werkzaamheden. In zes dagen tijd spraken we alle bewoners van de eerste fase. Iedereen bleek enthousiast: 96% ging direct akkoord met het verbeterplan! Een doorslaand succes dat ons veel vertrouwen geeft en waarmee we écht vooruit kunnen.

Bewoners doen mee

Naast de werkzaamheden, zijn én blijven we ook sociaal actief in De Hofstad. Samen met de bewoners van De Hofstad hebben we de wensen voor de wijk goed in kaart gebracht. Juist door de grote bereidheid van bewoners om mee te DOEN, kiezen we voor een brede wijkaanpak, die verder gaat dan het renoveren van de huizen.

Sociale buurtaanpak in vier thema’s

Voor, tijdens én na de werkzaamheden zijn er medewerkers van BrabantWonen, 5V Management en Caspar de Haan in de wijk. Ondersteund door studenten van Avans en Fontys. We moedigen bewoners aan zich in te zetten voor hun buurt. Dat doen we in vier werkgroepen: goed idee, groen, gezondheid, en schone, veilige en hele wijk.

‘Hele goeie aard’

De honkvaste bewoners wonen lang in De Hofstad, gemiddeld zeventien jaar. Ze wonen er fijn én de mensen maken echt de buurt. De komende jaren kijkt BrabantWonen samen met bewoners naar andere verbeteringen in de buurt. Zoals openbare ruimte, groen erbij, parkeren. Ook na de renovatie blijven we bezig met verbeteringen in de buurt, samen met de gemeente.

Meer informatie

  • Delen