nieuwsoverzicht 07/05/2020

Veerkrachtverhalen

We zijn voorzichtig optimistisch. Steeds meer mensen hebben hun gezondheid terug en we mogen ietsje meer. Gelukkig! Want hoe fijn het thuis ook kán zijn, het voelt nu niet compleet. Toch zullen we nog even moeten volhouden. En dat kunnen we, want de afgelopen weken lieten weer prachtige voorbeelden zien van onze veerkracht, creativiteit en saamhorigheid. U stuurde weer veel reacties op de oproep in ons digitale magazine Hoe is het thuis? We hebben er een aantal verzameld.

Thuis in ons Spiekertje
Wij vermaken ons dagelijks op ons balkonnetje. Zo werden we op een dag verblijd met dit moois (foto vanaf ons balkon)! Dat geeft je weer kracht en sterkte om deze toch vervelende, nare tijd door te komen. Dan komt er weer een bloemetje of een lief kaartje – en worden we met regelmaat verwend met lekkers van de kinderen. Dus het is hier thuis in ons Spiekertje goed toeven. Wij slaan ons erdoorheen, samen met jullie!

Adriaan en Zus van den Heuvel 


Staat als een huis

'Mochten er nog mensen zijn die zich vervelen in deze moeilijke tijd...', begon Anton zijn bericht. Hij heeft iets wat ons kan inspireren. Hij stuurde ons deze foto’s op van een werkstuk van zijn moeder, mevrouw Peters (87). Zij woont op de Sterrebos en maakte dit huisje van oude medicijndoosjes, een lijmpistooltje van de action en waterverf. Mevrouw Peters: 'Ik heb veel geknutseld, wel vijftien jaar op de dagopvang in Huize Katwijk. Vijf jaar geleden ben ik gestopt, het gaat niet meer zo gemakkelijk. Maar Anton bracht me op het idee om toch weer eens creatief bezig te zijn. Hij haalde de spullen. Ik weet niet of hij het werkstuk nog heeft.' Als dat niet zo is, dan hebben we gelukkig deze mooie foto’s nog!


Hoe is het thuis?

We zijn met z’n allen heel veel thuis. En we komen juist minder bij andere mensen thuis. Bij onze vrienden, ons oma en ons opa… In deze rare periode hebben we tijdelijk een online magazine, met verhalen over (gedwongen) thuis blijven: Hoe is het thuis?
Wilt u laten weten hoe het bij u thuis is? Stuur een verhaaltje en foto of een kort filmpje van uzelf, of uw huishouden. Hoe komen jullie door deze tijd heen? En hoe kunnen wij elkaar daarbij helpen?
Mail uw bijdrage naar thuis@brabantwonen.nl. Graag met telefoonnummer, dan bellen we nog even!